Tencere yüzeylerini çizmediği ve daha sağlıklı olduğu için tercih edilen tahta kaşıklar, doğru temizlenmezse sağlığı tehdit ediyor. Tahta kaşığı temizlemenin yöntemi ise haberimizde. Birçok kişi tahta kaşığı kullandıktan sonra bulaşık makinesinde yıkıyor. Son derece yanlış olan bu yöntem, deterjanı tahtanın içine hapsediyor ve yemek yaparken yemeğe bulaşmasına neden oluyor. Uzmanlar tahta kaşığı yıkarken az miktar deterjan ve sıcak suda bolca yıkamayı öneriyor. Özellikle tahta kaşıklar iyice kurumadan rafa kaldırılmaması gerekiyor. Aksi taktirde küf oluşumuna sebep oluyor. Tahta kaşıkları temizlemenin bir diğer yolu ise tuz ve limonu karıştırmak. İki malzemeyi iyice karıştırıp macun kıvamına getirince kaşıkları bu karışımla ovarak temizlemeyebilirsiniz. Tahta kaşıkları bir kabın içerisine alıp üzerine sirkeli su dökün. En az yarım saat beklettikten sonra çıkan pislik sizi iğrendirebilir. Fakat kaşıklarınız oldukça hijyeni olacaktır. Zaman zaman vakit buldukça tahta kaşıkları tencereye kaynar su ile kaynatın. Bu yöntem kaşıkların ömrünü biraz kısaltsa da çıkan suyu görünce neden tavsiye ettiğimizi anlayacaksınız. www.posta.com.tr Tahta kaşıkları karbonatlı suyun içinde en az yarım saat bekletin. Üzerindeki lekelerin gittiğini ve kötü kokunun yok olduğunu göreceksiniz. Temiz tahta kaşıkları zaman zaman doğal yağlarla bakımını yapın. Böylece kiri içine daha az hapsedecek ve çok daha uzun ömürlü olacaktır.