Midedeki yiyecekler ve mide sularının kontrolsüz ve aşırı hızlı derecede ince bağırsak bölümüne hareket etmesiyle ortaya çıkan Dumping sendromu, kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Yemek yedikten 10 ila 30 dakika sonra hazımsızlık ve ishal gibi belirtilerle ortaya çıkan erken Dumping sendromunda çarpıntı ve tansiyon düşüklüğü de gelişebiliyor. Uzmanlar, Dumping sendromlarının % 75’inin erken tip olduğunu belirtiyor. Dumping sendromuna bağlı belirtilerin kontrol altına alınması için gıdaların ağızda iyice çiğnendikten sonra yutulması, üç kez ana öğün yemek yerine en az beş defa, az miktarda sık yeme düzenine geçilmesi ve balık, tavuk, yer fıstığı, baklagiller gibi protein ağırlıklı gıdaların tüketimine ağırlık verilmesi tavsiye ediliyor.