Ansızın gelen misafire hazırlayabileceğiniz pratik tatlı yeni gelin baklavası tarifi, evde kolayca hazırlanan bir tarif. Peki, yeni elin baklavası nasıl yapılır? Tabak tabak yedirten yeni gelin baklavası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası... Yeni gelin baklavası malzemeler1 paket hazır baklavalık yufka1 su bardağı iri çekilmiş ceviz1 çay bardağı hindistan ceviziSosu için:2 yumurtaYarım su bardağı şeker1 su bardağı süt1 su bardağı sıvı yağ1 paket vanilya1 paket kabartma tozuŞerbeti için;1 su bardağı şeker1 buçuk su bardağı suLimonYENİ GELİN BAKLAVASI YAPILIŞIÖncelikle şerbeti hazırlayın. Küçük bir tencere şeker ve suyu alın ve kaynatın.Kaynamaya başlayınca 3-4 damla limon damlatın ve üç dört dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.Yufkaların birini alıp tezgaha serin ve üzerine ceviz ve hindistan cevizinden serpin.Daha sonra iki el ile tutup büzün ve enine tepsiye dizin. Tepsi dolana kadar aynı işlemi yapın.Tepsi dolduktan sonra da sosu hazırlayın. Öncelikle yumurta ve şekeri çırpın.Daha sonra diğer malzemeleri eklin ve karıştırın.Hazır olan sosu tepsinin her yerine gelecek şekilde dökün ve önceden ısıtılmış fırında alt ve üstü kızarana kadar pişirin.Fırından çıktıktan sonra tatlıyı dilimleyin ve üç dört dakika sonra soğuk olan şerbeti üzerine dökün.