Çoğumuz için yeşil çay , sağlıklı bir yaşam tarzı vaat eden bir iksir gibidir. Harika bir antioksidan olduğunu, yağ yakmaya yardımcı olduğunu, ağız kokusunu önlediğini, kalp hastalıklarına karşı koruduğunu ve hatta yaşlanma karşıtı özelliklere sahip olduğunu biliyoruz.
Yeşil çay, antioksidan ve tanenler ve flavonoidler gibi doğal bitki bazlı bileşikler açısından yüksektir.
Bununla birlikte araştırmalar yeşil çayı demleme şekli ve kullandığınız suya göre etkisinin artabileceğinizi gösteriyor.
Maden suyu ile hazırlanan yeşil çay kürü ile
ABD'de yapılan yeni bir araştırma, yeşil çay içenlerin içeceği musluk suyu yerine şişelenmiş su kullanarak demlemeleri durumunda içeceğin antioksidanlarından daha fazla yararlanabileceğini buldu.