BALKABAĞI ÇORBASI TARİFİ
Balkabağı çorbası malzemeler
- 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 adet patates
- 750 gram balkabağı
- 1 adet yıldız anason
- ¼ adet muskat – rende
- Tuz
- Karabiber
- 5 su bardağı et veya sebze suyu
- 2 yemek kaşığı krema
Çıtır nohut için malzemeler
- 350 gram nohut – haşlanmış
- 2 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı toz sarımsak
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı beyaz biber
- 1 – 2 yemek kaşığı zeytinyağı
BALKABAĞI ÇORBASI YAPILIŞI
Çıtır Nohut için;
- Haşlanmış nohutlarınızı iyice kurulayın.
- Ardından bir karıştırma kabına alın.
- Baharatlarını ve zeytinyağını ekleyip iyice harmanlayın.
- Fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsinize nohutlarınızı yayın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 – 30 dakika pişirin.
Çorba için;
- Tencerenizi ocağa alın ve ısıtın.
- Tereyağını içerisine alın ve eritin.
- Soğanınızı kabaca doğrayın ve tencerenize alıp yumuşayana kadar soteleyin.
- Balkabaklarınızı ince büyük küp olacak şekilde doğrayın.
- Patateslerinizi küçük küp olacak şekilde doğrayın.
- Patates, tuz ve karabiberi tencereye ilave edip sotelemeye devam edin.
- Ardından balkabaklarını ilave edin ve sotelemeye devam edin.
- Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
- Yıldız anason, muskat, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
- Ardından et veya sebze suyunu ilave edip karıştırın.
- Kapağını kapatın ve sebzeler pişene kadar su kaynayana kadar yüksek, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Birleştirmek için;
- Sebzeler piştikten sonra ocağın altını kapatın ve yıldız anasonu tencerenin içinden çıkarın.
- Blenderden geçirin ve 2 yemek kaşığı kremayı içerisine ekleyerek karıştırın.
- Çorbanızı servis kaselerine pay edin ve üzerlerine fırından çıkan çıtır nohutlarınızı serpiştirip servis edin.