Tavuk wellington tarifi
Tavuk wellington malzemeleri
4 parça tavuk göğüs eti
6 tane milföy hamuru
250 gram mantar
1 tane soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam maydanoz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tane yumurta
2-3 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı kimyon
Tuz
Tavuk wellington yapılışı
Tavuk göğüs etini karabiber, kekik ve tuz ile baharatlayın. Demir döküm tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip yüksek ateşte ısıtın. Baharatladığınız tavuğu ekleyip 10 dakika her iki tarafını kızarana kadar pişirin. Daha sonra kızarttığınız tavuğu kenara alıp soğumasını bekleyin. Ayrı bir tavada tereyağını ısıtın. mantar, soğan ve sarımsağı ekleyip pişirin. Pişen mantarı kenara alıp ince kıyılmış maydanoz ve baharatlarını ekleyip karıştırın. Milföy hamurunu, tavukları içerisine alacak büyüklükte açın. Milföy hamurlarının üzerine mantarlı karışımdan yayıp üzerine tavuğu koyun ve tavuğu örtecek şekilde sarın. Son olarak üzerine yumurta sürüp 180 dereceye ayarlı fırında kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.