Yeşil erik, yaz mevsiminin başladığının işaretlerinden biridir. Tezgahlara düştüğü andan itibaren gencinden yaşlısına hemen herkesin rağbet ettiği yeliş erik ilkbahar ve yaz aylarında en çok tüketilen meyveler arasında.Yeşil erik en çok tuzla birlikte tüketiliyor ancak bu alışkanlık oldukça yanlış bir alışkanlık. Tuz ile tüketildiği zaman yeşil eriğin saymakla bitmeyen faydaları yerine vücudunuzda ödemle karşı karşıya kalabilirsiniz. Ayrıca farkında olmadan erikle birlikte tüketilen aşırı tuz tansiyonu yükseltebilir ve ayrıca böbreklere aşırı yük binmesine neden olabilir. YEŞİL ERİĞİN FAYDALARIAnti aging özelliği sayesinde cildi yenileyen erik, cilt lekeleri üzerinde mucizevi bir etkiye sahiptir. Cilt tonu eşitsizliğini azaltır ve bağ dokusunu yenileme özelliği vardır. Yeşil erik yoğurt, ayran gibi besinlerle tüketildiğinde kalsiyum emilimini artırır. Bu etki, kemik ve diş sağlığı üzerinde oldukça olumlu bir etki yaratır.Kalsiyum ve fosfor açısından oldukça zengin olan erik, vücudun demir emme kabiliyetini artırır ve kan dolaşımını iyileştirir. Lif açısından zengin olan erik, bu sayede kabızlık sorununa da iyi geliyor.Diyet listeniz ve ara öğünlerinizi sağlıklı geçirmek için eriğe başvurabilirsiniz çünkü kalori oranı oldukça düşüktür. A, C vitamini, lif ve potasyum kaynağı olan yeşil erik, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve bilhassa yaz nezlesine karşı sizi korur.İyi bir antioksidan kaynağı olduğu için serbest radikallere meydan okuyarak, kalp sağlığınızı korur.