Yumurta akı çırptıkça köpüren yarı saydam bir sıvı. Karıştırmanın ilk aşamasında yumurta akı balonlar oluşturur. Karıştırmaya devam ettikçe karışım şeklini korur. Fakat daha fazla çırparsanız yumurtanın akında grenli bir doku oluşur.Topaklar oluşsun istemiyorsanız aşırı karıştırdığınız yumurtanın akını düzeltmeniz gerekir. Yanlış çırpıldığı için topaklaşmış yumurta akı düzeltilebilir. Bunun için taze bir yumurta yeterli. Karışımı tekrar bir yumurta akı ekleyip çırptığınızda durumu kurtaracaksınız. Yumurta akında bu tür problemlerle karşılaşmak istemiyorsanız. Aşağıdakilere dikkat edin: * Yumurtanın akına sarı kaçmadığından emin olun.* Çırpma yapacağınız kasede yağ bulunmadığından emin olun.* Yumurtanın akını sarısından en kolay yumurta soğukken ayırabilirsiniz. Bunu unutmayın. * Yumurta akının içine bir tutam tuz koyup çırparsanız bu yumuşatıcı bir etki yaratır. Karışım sırasında topaklar oluşmaya başlarsa sirke veya limon suyu koyarak karışımı stabilize edebilirsiniz. * Yumurta akını çırparken düşük hızda başlayın ve orta yüksek hıza gelene kadar hızı kademeli olarak artırın. * Son olarak ise yumurta akını çırparken ara vermeyin, bu karışımın dengesini bozabilir.