Yemek yaparken, meyve soyarken veya kahvaltı hazırlarken hiç düşünmeden çöpe attığımız besin atıkları aslında hem insanlar için hem de bitkiler için oldukça önemli besin kaynaklarıdır. Peki yiyecek atıkları nasıl değerlendirilir? YUMURTA KABUĞUYumurta kabukları kalsiyum açısından oldukça zengindir. Kabukları toz haline getirip belirli süreyle bitki toprağının üstüne koyup gübre niyetine kullanabilirsiniz. KARNABAHAR YAPRAKLARIMineral, beta karoten, demir ve kalsiyum açısından çok zengin olan karnabahar yaprakları bitkiler içinde oldukça iyi bir besin kaynağı. Karnabahar yapraklarını haşlayıp soğuduğunda suyunu bitkilere verin. SOĞAN KABUĞUSoğan kabuklarını yumuşayana kadar kaynatın ve soğuduğunda bitkilerinizi soğan kabuğu suyuyla sulayın.