Canınız börek çekti ancak evde yufka mı yok? O halde neden yufkasız börek tarifimizi denemiyorsunuz? Pırasalı ve havuçlu bu leziz yufkasız börek hem farklı bir tuzlu kek yorumu hem de düşük yağ oranı sayesinde hafif sebze yemeklerinizin yanında ilginç ve zengin malzemeli bir ekmek alternatifi de olabilir. Tarif, Dr. Fevzi Özgönül'den... 7 sap doğranmış pırasa1 adet yemeklik doğranmış soğan2 adet rendelenmiş havuç2 adet yumurta2 çorba kaşığı un1 paket kabartma tozu1 çay bardağı zeytinyağı1 kase rendelenmiş kaşar peyniriTuzİsteğinize göre KarabiberKırmızı biber Pırasa ve soğanları zeytinyağında kavurun ve soğumaya bırakın.2 adet yumurtayı eklemeden önce başka bir kapta iyice karıştırın.Pırasa ve soğan kavurma soğuduktan sonra derin bir kabın içine koyun ve kalan tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.Un ve kabartma tozunu elekten geçirerek eklerseniz havalanmasını sağlarsınız. Ayrıca karışıma daha homojen bir şekilde dağılır.Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra isteğinize göre kırmızı biber ve karabiber ekleyin. Tekrar karıştırın.,Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.Afiyet olsun!