YEMEKLERİ HAZIRLARKEN
Yemekleri hazırlarken küçük ama çok etkili ipuçları var. Bunlardan en önemlisi yağ seçimi. Kolesterolü yüksek olan biri hiçbir yemeğine margarin veya tereyağı koymamalıdır. Aynı şekilde kuyruk yağından da uzak durmalıdır.
Fast food yiyeceklerde kolesterolün baş düşmanlarındandır. Bu nedenle fast food hazzı yaratacak daha sağlıklı tarifler denemeniz kolesterol açısından daha iyi olacaktır.
Hazır salata sosları yerine bol limonlu ve sirkeli salata sosları, hem salatanızı lezzetlendirecek hem de kolesterolünüze iyi gelecektir.
Günün hangi öğünü olursa olsun sofranıza ve tariflerinizin içine işlenmiş et (salam, sosis, sucuk) koymamalısınız. İşlenmiş etler kolesterolü olumsuz etkiliyor.
Hazır çorbalar, içerisinde bulunan birçok koruyucu madde nedeniyle kolesterole iyi gelmeyen ürünlerden birisi. Hazır veya paketlenmiş gıdalar yerine 10 dakika daha fazla zaman harcayıp evde kendiniz yapmayı deneyin.
Sakatatlar da kolesterole iyi gelmeyen besinlerin başında geliyor. Dalak, ciğer, yürek, kokoreç gibi besinler, kolesterolü olan birisi tarafından tüketilmemelidir.