KANSER RİSKİNİ AZALTABİLİR
İğde, C vitamini, beta-karoten ve diğer antioksidanlar açısından zengindir. Antioksidanlar, serbest radikalleri etkisiz hale getirerek hücresel hasarı önlemeye yardımcı olabilir. Bu, kanser riskini azaltmada önemli bir rol oynayabilir.
İğde, inflamasyonu azaltabilen bileşenler içerebilir. Kronik inflamasyon, kanser riskini artırabilir. İğdenin bu etkileri kanser riskini azaltmada yardımcı olabilir.
KALP VE DAMAR SAĞLIĞINI KORUR; KOLESTEROLÜ DENGELER
Lif, vücuda sindirilemeyen bir madde ekler ve bu, sindirim sürecini yavaşlatarak kan kolesterol seviyelerini kontrol altına almaya yardımcı olabilir. Yüksek kolesterol düzeyleri kalp hastalığı riskini artırabilir. İğde lifli bir besin olduğu için yendiğinde, kolesterol düşürmeye yardımcı olabilir.
İğdenin içerdiği bazı bileşenlerin, özellikle potasyum, kan basıncını düşürmeye yardımcı olabileceği düşünülmektedir. Yüksek tansiyon kalp sağlığına zarar verebilir, bu nedenle kan basıncını düşürmek önemlidir.