DİYABET İÇİN İDEAL
Kan şekeri seviyeleri yükseldikçe, pankreas, hücrelerin glikozu, yani kan şekerini emmesine yardımcı olan bir hormon olan insülin üretir.
Yulaf gibi glisemik indeksi düşük gıdalar daha yavaş sindirilir ve bu da kan şekerinde daha kademeli bir artış sağlar.
İnsülin, hücrelerin çok fazla olması durumunda vücudun yağa dönüştürdüğü kan şekerini emmesine izin verdiği için, düşük insülin seviyeleri kilo kaybı ile ilişkilidir.
Yulaf ezmesi yemenin bir başka avantajı da, düşük glisemik indeksli bir gıda olarak nitelendirilmesidir.
Glisemik indeks (GI), kan şekerini ne kadar yükselttiklerine dayalı olarak gıdaların bir sıralamasıdır.
Bu, yulaf ezmesinin kan şekerinizin yemek sırasında ve sonrasında çok yükselmesini engellediği anlamına gelir, diyabet hastaları için sağlıklıdır.