Yumurtadan 10 kat daha faydalı: B12 deposu, uyurken kas yaptırıyor!
Oldukça besleyici ve doyurucu olan lor peyniri, diyet yapan kişilerin de bir numaralı tercihi oluyor.
Lor peyniri ne kadar yenmeli sorusunun yanıtı yalnızca hasta kişiler için sınırlıdır. Gut gibi protein fazlasının zarar verebileceği hastalıklara sahip olanlar lor peyniri yemekte aşırıya kaçmamalıdır.
LOR PEYNİRİN ÖZELLİKLERİ
Peynirle hemen hemen aynı yoğunluğa sahiptir, ancak yumuşak bir yapıya sahiptir.
Taze lor ısırıldığında dişlerde gıcırdıyor.
Lor peynir hafif bir tada sahiptir ve bazen biraz tuzludur. Hemen her yaştaki kişilerin tüketimine uygundur.
Lor kıvam olarak yumuşak yapıdadır.
Çoğunlukla inek sütünden üretilir.
Kaşar peynir yapılırken peynir altı suyundan üretilmektedir. Bunun nedeni ise kaşar üretiminde peynir altı suyuna biraz yağında karışmasıdır.
Lor peynirin iki çeşidi vardır. Tuzlu ve tuzsuz lor olarak sunulmaktadır.
İçindeki mineraller ve vitaminler sayesinde birçok kemik hastalığına faydası vardır.