Yunanlıların kullandığı yöntem! Bağırsakları açıp, kabızlığı bitiriyor: Günde bir kaşık tüketmek yetiyor

Yunanların ilaç olarak kullandıkları tarçın ve bal bugünlere gelerek sağlık açısından fayda sağlıyor. Doktorları bile şaşırtan bu karışım günde 1 kaşık tüketildiğinde inanılmaz fayda sağlıyor.

Tarçın ve Bal karıştırıp tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor, doğal antibiyotiktir. Çokca vitamin ve demir kapsayan karışım, vücudu bakterilere ve virüslere karşı kollar.

İDRAR YOLU ENFEKSİYONU
İdrar yolu enfeksiyonunu tedavi eder ve idrar yollarındaki mikropları temizler.

MİDEDEKİ GAZI GİDERİYOR
Hindistan ve Japonya’da yapılan araştırmada tarçın ve balın midedeki gazı yok ettiği görülmüştür.

EN AĞIR YEMEKLERİ BİLE…
- Yapılan karışım midede asit oluşumunu engeller ve yenilen ağır yemekleri sindirir.
- Tarçın ve Balı karıştırmak bunlara iyi gelebilir:
- Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve hastalıkları önler
- Dinleme problemleriyle savaşmak
- Eklemlerdeki sızı ve iltihapı azaltır
- Kilo verdirir

- Kolesterol seviyesini düşürür
- Kalbi korur ve kardiyovaskuler hastalıkları önler
- Sindirimi geliştirir, kabızlığı önler ve bağırsak sorunlarını azaltır
- Cilt kirleriyle savaşır
- Doku ve uzuvları gençleştirir www.posta.com.tr

BU DOĞAL REÇETE NASIL HAZIRLANIR?
MALZEMELER
- 1 litre kadar su
- 2 çorba kaşığı kadar toz halinde tarçın 20 gram
- 2 çorba kaşığı kadar bal 50 gram

HAZIRLANIŞI
1 Litre suyu kaynatın ve kavanoza bal ile beraber dökün.
45 Dakika soğumasını bekleyin ve tarçın ekleyin.
Kahvaltıdan 30 dakika önce karışımı 1 bardak için ve gece uyumadan öncede 1 bardak için.

Tarçınlı bal, hem balın hem de tarçının sağlık üzerindeki olumlu etkilerinin birleşimiyle birçok faydaya sahiptir. İşte tarçınlı balın bazı önemli faydaları:
Hem tarçın hem de bal güçlü antioksidanlar içerir. Bu antioksidanlar, serbest radikallere karşı koruma sağlayarak vücudu oksidatif stresten koruyabilir.
Tarçınlı bal, antimikrobiyal özelliklere sahiptir ve bağışıklık sistemini güçlendirebilir, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların önlenmesine yardımcı olabilir.
Tarçın, kan şekeri seviyelerini düzenlemeye yardımcı olabilir. Bal ile birleştiğinde, bu etki dengeli bir şekilde sağlanabilir.

Tarçınlı bal, sindirim sistemi sağlığını iyileştirebilir, hazımsızlık ve mide rahatsızlıklarının hafifletilmesine yardımcı olabilir.
Her iki bileşenin de anti-inflamatuar özellikleri vardır, bu da iltihaplı durumların tedavisinde yardımcı olabilir.
Tarçın, kalp sağlığına faydalı olabilecek bileşenler içerir. Bal ile birlikte, kalp-damar sağlığını destekleyebilir.

Bal, doğal bir enerji kaynağıdır ve tarçınla birleştirildiğinde, enerji seviyelerini artırabilir.
Ancak, tarçınlı balın faydalarını maksimize etmek için, kaliteli ve saf bal ile organik tarçın kullanmak önemlidir. Ayrıca, herhangi bir sağlık durumu olan kişilerin veya belirli ilaçlar alan kişilerin tarçınlı bal kullanmadan önce sağlık uzmanlarına danışmaları önerilir. Her besin maddesi gibi, tarçınlı balın da aşırı tüketimi sağlık sorunlarına yol açabilir, bu nedenle dengeli tüketim önemlidir.