Tarçın ve Bal karıştırıp tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor, doğal antibiyotiktir. Çokca vitamin ve demir kapsayan karışım, vücudu bakterilere ve virüslere karşı kollar. İdrar yolu enfeksiyonunu tedavi eder ve idrar yollarındaki mikropları temizler.MİDEDEKİ GAZI GİDERİYORHindistan ve Japonya’da yapılan araştırmada tarçın ve balın midedeki gazı yok ettiği görülmüştür. Yapılan karışım midede asit oluşumunu engeller ve yenilen ağır yemekleri sindirir.Tarçın ve Balı karıştırmak bunlara iyi gelebilir:Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve hastalıkları önlerDinleme problemleriyle savaşmakEklemlerdeki sızı ve iltihapı azaltırKilo verdirirKolesterol seviyesini düşürürKalbi korur ve kardiyovaskuler hastalıkları önlerSindirimi geliştirir, kabızlığı önler ve bağırsak sorunlarını azaltırCilt kirleriyle savaşırDoku ve uzuvları gençleştirir MALZEMELER 1 litre kadar su2 çorba kaşığı kadar toz halinde tarçın 20 gram2 çorba kaşığı kadar bal 50 gramHAZIRLANIŞI 1 Lt suyu kaynatın ve kavanoza bal ile beraber dökün.45 Dakika soğumasını bekleyin ve tarçın ekleyin. Kahvaltıdan 30 dakika önce karışımı 1 bardak için ve gece uyumadan öncede 1 bardak için.