Teknik bir yemek olan yuvalaça tarifi, aslında bir tür köfte çeşididir. Peki, yuvalaça köfte nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği yuvalaça tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası... Yuvalaça malzemeler750 gram kıyma2 yumurta1 su bardağı pirinç1 tatlı kaşığı tuzBir tutam karabiber4 su bardağı et suyu2 dilim bayat ekmek içiBulamak için;UnYumurta sarısıKızartmak için;SıvıyağYUVALAÇA YAPILIŞIKıyma, pirinç, bir yumurta akı ve tuz karabiberi bir kapta yoğurup üzeri kapalı yirmi dakika kadar dinlendirin.Ardından köfte şekli verin ve köfteleri önce una, sonra yumurta sarısına batırıp kızartın. Başka bir tencerede et suyunu kaynatın.Köfteleri et suyunda pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin, et suyu ile birlikte servis edin.