Yüzünüze neden gül suyu tercih etmelisiniz?

Güçlü iyileştirici ve nemlendirici faydaları nedeniyle antik çağlardan beri saygı duyulan gül suyu, birçok güçlü güzellik ürününün temeli olarak kullanılan (süper) doğal bir bileşendir. Bugün gül suyunun dermatologlar tarafından onaylanmış bir dizi sağlık faydası ve güzellik rutininizi ve genel olarak günlük yaşamınızı iyileştirebilecek şaşırtıcı yeni kullanımları vardır.

Gül suyu , genellikle gül yapraklarının suya batırılmasıyla hazırlanan bir sıvıdır. Gül yapraklarının buharla damıtılmasıyla da oluşturulabilir.
Bu güçlü güzellik iksiri iyileştirir, nemlendirir ve cildinizin pH dengesini korumaya yardımcı olur.
Gül suyu tonerleri, daha sağlıklı görünen bir cilt için kirleri gidermek ve cildi aydınlatmak üzere formüle edilmiştir. Antioksidanlardan yaşlanmayı geciktirmeye kadar, gül suyunun faydaları sonsuzdur.
Gül suyunun işinize nasıl yarayabileceğini açıklamaya yardımcı olmak için, aşağıda en büyük faydalardan bazılarını ve günlük kullanımları bir araya getirdik.

Gül suyu cildinizi sakinleştirebilir
Anti-inflamatuar özellikleri nedeniyle gül suyu ciltteki kızarıklık ve şişkinliği azaltabilir. Ayrıca akne ve rosacea tahrişini yatıştırmak için yaygın olarak kullanılır.
Yaşlanma karşıtı özelliklere sahiptir
Gül suyu genellikle kırışıklıkları azaltmayı amaçlayan güzellik ürünlerinde bulunur. Bunun nedeni, gül suyunun kırışıklıkların, ince çizgilerin ve diğer yaşlanma belirtilerinin önde gelen nedenlerinden biri olan serbest radikal hasarını nötralize eden antioksidan güçlere sahip olmasıdır .

Gül suyu, yüz bakımlarında güçlü bir bileşendir
Derinlemesine nemlendirici olduğu için gül suyu genellikle nemlendiricilerde, kremlerde, serumlarda ve tonerlerde cildi nemlendirmek ve taze, genç bir görünüm için dolgunlaştırmak için kullanılır.
Gül suyu hafif bir sıkılaştırıcı olarak kullanılabilir
Sıkılaştırıcı veya toner olarak kullanıldığında, gül suyu cildinizdeki fazla yağı gidermeye yardımcı olur. Sıkılaştırıcı özellikleri ayrıca cildin doğal pH dengesinin korunmasına yardımcı olur.