ZENCEFİL NASIL KULLANILIR?
Taze çiğ zencefil kökü, Asya mutfaklarında temel bir gıdadır. Köri, çorbalar, pirinç, erişte ve güveçlerde kullanılır.
Zencefil turşusu damak temizleyici olarak suşi ile birlikte sunulur. Zencefil-sarımsak ezmesi mutfaklarda kullanılır.
Çay, özel kahveler, limonatalar, kokteyller ve hatta smoothie'lere zencefil katılabilir.
Zencefilli kurabiyeler popüler tatlılar arasında.
Rendelenmiş zencefili kaynamış suda demleyerek çay yapabilirsiniz. Boğaz ağrısı, öksürük ve soğuk algınlığı için doğal bir tedavidir.
Zencefil suyu genellikle mide bulantısını ve sindirim problemlerini hafifletmek için tüketilebilir.
Genellikle sabun, şampuan, masaj yağları ve parfüm gibi bitkisel ürünlerde kullanılır.