Zeytinyağlı kereviz tarifini daha önce kuru kayısı ile denediniz mi? Yaz sofralarının vazgeçilmezi zeytinyağlılar ve biz de bugün sizin için semt pazarlarında ilk mahsulleri satılmaya başlanan lezzetli bir kereviz tarifi ile geldik. Kilo vermenizi sağlayan ve kalp sağlığını iyileştiren harika bir kök sebze olan kereviz madem mutfaklarda yerini almaya başladı, o halde biz de kolları sıvayalım!
Şef Faruk Ügümü'den aldığımız zeytinyağlı kayısılı kereviz tarifinin en güzel yanı hem hafif hem de çok lezzetli olması. Bu kereviz tarifinde havuç ve patates kullanmayacağız. O nedenle katı diyet listesi olan, karbonhidrattan yana fakir beslenmesi gereken kişiler de rahatlıkla bu zeytinyağlı yemeği tüketebilir. Gelin önce malzemeleri sayalım, ardından adım adım tarife geçelim.
ZEYTİNYAĞLI KAYISILI KEREVİZ MALZEMELERİ (6 PORSİYON)
- 1 su bardağı doğranmış kuru kayısı
- 4 adet kereviz
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- Yarım limonun suyu
- 1 adet portakalın suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yeteri kadar su, tuz
- Üzeri için: Yarım demet dereotu