Sadece zeytinyağlısı değil, kıymalısı da sofralara çok yakışan taze fasulyenin en makbulü zeytinyağlısı. Özellikle mevsiminde, çalı fasulye, zeytinyağlı taze fasulye yapmak için en ideali. Ancak siz etli etli fasulye seviyorsanız, zeytinyağlıda ayşekadın fasulye de kullanabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık.
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE MALZEMELERİ
- Yarım kilo taze fasulye (Normalde etli fasulyeye ayşekadın, zeytinyağlı fasulyeye çalı fasulye yakışır ama biz bu tarifte ayşekadın kullanacağız)
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2 küçük domates (ya bir tane büyük. Pembe domates varsa, bir büyük pembe domates de harika olur)
- Yarım yemek kaşığından biraz az *domates salçası
- İsteğe göre pul biber(ayrıca taze fasulyeye toz kırmızı biber de çok yakışıyor)
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker (eğer seviyorsanız şekeri de 1 tatlı kaşığı ekleyebilirsiniz. zeytinyağılılara yakışıyor)
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı