Gündem1 milyon öğrencinin LGS heyecanı

1 milyon öğrencinin LGS heyecanı

Paylaş
1 milyon öğrencinin LGS heyecanı

Türkiye genelinde 1 milyon 38 bin 192 öğrencinin ter döktüğü Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı dün sorunsuz gerçekleşti. İki oturum halinde yapılan sınavın cevap anahtarları sınavdan kısa süre sonra yayımlandı. Sonuçlar 28 Haziran’da açıklanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nca Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında dün gerçekleştirilen merkezi sınava 1 milyon 38 bin 192 öğrenci katıldı. İki oturum halinde yapılan sınav, 973 yurtiçi sınav merkezinde, 3 bin 891 okuldaki 62 bin 663 salonda; yurtdışında ise 11 sınav merkezinde, 11 okuldaki 35 salonda düzenlendi. İlk oturum saat 09.30’da başladı, 10.45’te tamamlandı. Saat 11.30’da başlayan ikinci oturum 11.50’de sona erdi. Sorunsuz tamamlanan sınavın cevap anahtarları sınavdan kısa süre sonra yayımlandı. Sonuçlar ise 28 Haziran’da açıklanacak.

Haberin Devamı

YiNE ‘UNUTKANLAR’ OLDU

Öğrenciler gerekli belgeleriyle sınava girecekleri okula sınavdan saatler önce geldi. Kimliğini evde unutanların imdadına aileleri ya da güvenlik güçleri koştu. Öğrenciler salonda ter dökerken, aileler de dışarıda sınavın bitmesini bekledi. Antalya Türk Telekom Anadolu Lisesi’nde öğretmenlerden biri rahatsızlanınca yerine başka bir öğretmen görevlendirildi. Sınav bitiminde rahat nefes alan öğrencilerden bazıları Türkçe sorularında, bazıları fen bilgisi sorularında zorlandıklarını söyledi.

Birinci oturumda Türkçe, T.C. inkılap tarihi, din kültürü ve ahlak bilgisiyle yabancı dilden toplam 50 soru soruldu.

İkinci oturumda matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 soru yöneltildi.

Haberin Devamı

Özel durumları dolayısıyla 187 öğrenci evde veya hastanede sınava girdi.

Öğrenciler sınav kitapçıklarını bugün sınava girdikleri okullardan alabilecekler.

Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu 28 Haziran Cuma günü yayımlanacak.

Bingöl’de kimliğini unutan bir öğrenciyi Yunus ekibi motosikletinin arkasına bindirerek geçici kimlik belgesi almasını sağladı, sonra da sınav salonuna geri getirdi. Gaziantep’te kimliğini unutan bir kız öğrencinin imdadına da yine polis ekipleri koştu.

SINAVIN EN HEYECANLISI

Antalya’da Emine adlı öğrenci cep telefonunu yanında unuttu. Sonra da kimliği ile sınava giriş belgesini yanına almadığını fark etti. Heyecanlı öğrenci, babası ve diğer velilerin çabasıyla son anda sınava girebildi. Samet ÖKSÜZ-Ali Eren İĞDE/Adem AKALAN/DHA