Gündem10 kişi tutuklu 10 soru yanıtsız

10 kişi tutuklu 10 soru yanıtsız

Paylaş
10 kişi tutuklu 10 soru yanıtsız

Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili önceki akşam 8 kişi daha tutuklandı. Tutuklu sayısı 10'a çıktı ancak zanlıların ifadeleri olayı aydınlatmadı. Kimse suçlu olduğunu kabul etmedi, kimse Narin'in ölümüyle ilgili bilgi vermedi.

19 GÜN ARANMIŞTI

Haberin Devamı

Diyarbakır'ın Tavşantepe köyünde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 gün sonra 8 Eylül'de cansız bedeni derenin içindeki bir çuvalda bulunan Narin Güran'ın (8) ölümüyle ilgili gözaltına alınan 22 kişiden 8'i tutuklandı. Tutuklanan Anne Yüksel Güran ile ağabey Enes Güran'a yöneltilen suçlama kasten öldürme suçuna iştirak. Diğer 6 kişi ise suçluyu kayırmak ve delilleri yok etmek iddiasıyla tutuklandı. Muhtar amca Salim Güran ile itirafçı Nevzat Bahtiyar daha önce tutuklanmıştı.

YENGE GÖZALTINA ALINDI

10 tutukludan 8'i, serbest bırakılan 14 kişiden 12'si Narin'in akrabası. Narin'in ölümüne tanık olduğunu söyleyen ya da suça karıştığını itiraf eden kimse yok. Dün yeni bir gelişme yaşandı. Salim Güran'ın sildiği WhatsApp mesajları geri getirildi. Güran cezaevinden çıkarılıp yeniden ifadeye götürüldü. Tutuklu amca Fuat Güran'ın eşi Hediye Güran da gözaltına alındı. Anne Yüksel Güran, kızının kaybolduğu saatte evde Hediye Güran ile birlikte uyuduğunu söylemişti.

Haberin Devamı

1- NARİN'İ KİM ÖLDÜRDÜ?

Fail olarak tutuklanan Salim Güran suçunu itiraf etmedi.

2- NARİN NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?

Boğulmuş olabileceği iddia edildi ancak henüz kesin değil.

3- NARİN NİÇİN ÖLDÜRÜLDÜ?

"Bir şey gördü" deniliyor ama bunun ne olduğu bilinmiyor.

4- NARİN NEREDE ÖLDÜRÜLDÜ?

Kendi evi, amcasının evi ve ahır olabileceği söylendi.

5- SALİM GÜRAN NEYİ SAKLIYOR?

Köydeki akrabalarını örgütledi ama neyi sakladığı belli değil.

6- MESAJLAR NEDEN SİLİNDİ?

Gözaltına alınanlar mesajları neden sildiğini açıklayamadı.

7- ARAMALAR NEDEN SİLİNDİ?

Akrabaların birbirileriyle yaptığı aramaların kayıtları yok.

8- SAHTE İHBARLARI KİM YAPTI?

20 sim kartla sahte ihbarlarda bulunulduğu iddiaları var.

9- RAMAZAN BU İŞİN NERESİNDE?

Muhtarın, işçisi Ramazan Atasoy'a "Kız öldü mü?" diye sorduğu iddiası var. 15 yaşındaki Ramazan önce serbest bırakıldı, dün yeniden gözaltına alındı.

10- KİMİN KİMLE İLİŞKİSİ VAR?

Yasak ilişki iddialarını anne de yenge de reddetti.

TUTUKLANANLAR

Salim Güran (amca-muhtar)
Nevzat Bahtiyar (itirafçı)
Yüksel Güran (anne)
Enes Güran (ağabey)
Fuat Güran (amca)
Maşallah Güran (yenge)
Mehmet Şevket Kaya (enişte)
Muhammed Kaya (kuzen)
Birsen Güran (kuzen)
Mehmet Selim Atasoy (işçi)

Haberin Devamı

NEVZAT İTİRAFÇI DEĞİL KATİLDİR

Narin'in serbest bırakılan babası Arif Güran dün açıklama yaptı. Arif Güran, Narin'in cansız bedenini dereye saklayan Nevzat Bahtiyar ile ilgili "O şahıs, her akşam camide yanımda oturan bir insan. İnsanların çirkin yüzü gözükmüyor maalesef. İtirafçı değil bu insan katildir. Narin’i ararken yanımda eli titremiyordu, bana sabırlı ol diyordu. Böyle bir vahşet var mı?” diye konuştu.

GELİNLİK YERİNE OKUL ÖNLÜĞÜ

Narin'in tabutuna bir duvak, mezarına da gelinlik konulmuştu. Okulların açılacağı gün toprağa verilen Narin'in gelinlik ve duvakla uğurlanması 'çocuk gelin' kavramını gündeme getirmiş ve tepkilere neden olmuştu. Narin'in köydeki mezarına her gün ziyaretçiler geliyor. Dün mezarı ziyaret eden Harun Tutuş, gelinliği kaldırıp yerine okul önlüğü ve çanta koydu.