Gündem105 yıllık gurur

105 yıllık gurur

Paylaş
105 yıllık gurur

Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadele 105 yaşında. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu tüm yurdu sardı. Genç yaşlı demeden herkes ellerinde bayraklarla meydanlara koştu. Statlardaki kutlamalar büyük ilgi görürken alanlar doldu taştı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Vahdettin Köşkü’nde milli sporcuları ve gençleri kabul etti. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türk astronot Tuva Cihangir Atasever ve milli sporcuların katıldığı programda Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millet olarak Anadolu’nun kapılarını açtığımız Malazgirt zaferinden beri üzerinde yaşadığımız bu topraklarda mücadele halindeyiz. 19 Mayıs esarete karşı özgürlüğün, yılgınlığa karşı umudun, teslimiyete karşı milletimizin hür ve bağımsız yaşama kararlılığının sembolüdür” dedi.

Haberin Devamı

81 ilden, KKTC’den ve Azerbaycan’dan gelen gençlerle Anıtkabir’i ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, mozoleye çelenk koydu.

Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu, İletişim Başkanlığı’nın desteğiyle 41. Geleneksel New York Türk Günü Yürüyüşü’nü coşkuyla gerçekleştirdi.

105 yıllık gurur

Türkiye’nin ilk jet motorlu süpersonik eğitim uçağı olan HÜRJET, Samsun’da gösteri yaptı. Türk Yıldızları, SOLOTÜRK ve helikopter gösterileri nefesleri kesti.

GENÇLERLE ATA’YA YÜRÜDÜ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Gençlik Kolları’nın düzenlediği ‘Büyük Gençlik Yürüyüşü’ne katıldı. Gençlerle birlikte Anıtkabir’e yürüyen Özel, “Bugün, 47 yıl sonra Ata’nın huzuruna ilk kez birinci parti olarak geldik” dedi. Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakan Özel, daha sonra İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün kabrini ziyaret etti. Ardından Samsun’a giden Özel, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Mikail KARAMAN- Ali Eren İĞDE/DHA

Haberin Devamı