Gündem197 bu sayıyı unutmayın

197 bu sayıyı unutmayın

Paylaş
197 bu sayıyı unutmayın

Günde 8 bin lira almak için yüzlerce bebeği yenidoğan yoğun bakım ünitelerine bırakan ve 10 bebeğin ölümüne neden olan çetenin takibine 27 Mart 2023'te CİMER'e gelen bir ihbarla başlandı. Aylarca süren teknik takip ve hastanelerin denetlenmesiyle oluşturulan 30 klasörlük raporda çetenin 197 suç eylemi tek tek anlatıldı.

SAVCIYI TEHDİT ETTİLER

Haberin Devamı

Türkiye'yi dehşete düşüren 'Yenidoğan çetesi' ile ilgili her gün yeni bir gerçek ortaya çıkıyor. Liderliğini Fırat Sarı'nın yaptığı çete, bazı hastanelerin yenidoğan yoğun bakım servislerini kiralamıştı. Bu servislere de anlaştıkları paramedikler aracılığıyla tedaviye ihtiyaç duymayan bebekleri bile yerleştirerek devletten haksız kazanç elde etmişti. Foyaları ortaya çıkınca da devletin savcısını bile ölümle tehdit etmişlerdi.

ÖZEL KOMİSYON KURULDU

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne 27 Mart 2023'te CİMER üzerinden gelen ihbar 21 Mayıs 2023'te Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gönderildi ve Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı. 28 Eylül 2023'te İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nce "Yenidoğan Yoğun Bakım Denetim Değerlendirme Komisyonu" kuruldu. Komisyon ildeki tüm hastaneleri mercek altına alarak 30 klasör ve iki kolilik denetim raporu hazırlad

Haberin Devamı

FAALİYETLERİ ANLATILDI

Çetenin faaliyetlerinde hangi özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım servislerinin bulunduğu, devleti zarara uğratmak amacıyla ne gibi usulsüzlüklere karışıldığına ilişkin tespitlerin yer aldığı bu rapor soruşturmada önemli rol oynadı. Denetimlerde 197 suça konu eylemin oluştuğu saptandı. Denetimler, banka hesap hareketleri, HTS incelemeleri ve fiziki takip tutanaklarının da suç içerikli konuşmalar ile örtüştüğü belirlendi.