Gündem26 yıldır ikinci kalbiyle yaşıyor

26 yıldır ikinci kalbiyle yaşıyor

Paylaş
26 yıldır ikinci kalbiyle yaşıyor

Antalya’da 1994’te doğum yaptıktan sonra kalp hastası olduğunu şans eseri öğrenen Hamide Akman, ailesinin karşı çıkmasına rağmen 4 yıl sonra uygun donör bulununca kalp nakli olup sağlığına kavuştu. Türkiye’nin en uzun yaşayan kalp nakil hastası unvanına sahip olan Akman, önce kızını büyüttü, şimdi de torun bakıyor.

‘AMELİYAT OLMA ÖLÜRSÜN’

Haberin Devamı

Antalya’da yaşayan Hamide Akman (54), 1994 yılında kızı Saliha’yı dünyaya getirdikten sonra yaşadığı halsizlik ve kilo kaybı nedeniyle yaptırdığı tetkiklerin ardından kalp hastası olduğunu öğrendi. Kalp yetmezliği teşhisi konulan Hamide Akman, nakil için sıraya yazıldı. 4 yıllık bekleyişin ardından 1998’de beyin ölümü gerçekleşen 24 yaşındaki bir kadının kalbi uyumlu çıkmasına rağmen ailesi, masada kalır korkusuyla Akman’a nakil olmamasını söyledi. Ancak sağlığına kavuşmak isteyen Akman, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bıçak altına yatarak Prof. Dr. Ömer Bayezid ve ekibinin gerçekleştirdiği kalp nakliyle sağlığına kavuştu.

‘KALİTELİ YAŞIYORUM’

Aradan geçen 26 yılda eşi Osman Akman ile birlikte kızı Saliha’yı büyütüp, üniversiteye gönderen ardından da evlendiren Hamide Akman, şimdi ise torunu Simay’a bakıyor. Nakil olmaktan başka şansı olmadığını vurgulayan Hamide Akman, “Ailem ‘Girme bu ameliyata, başka kalp nakli olan hasta var mı?’ dedi. Ancak girmesem sonum ölüm olacaktı. ‘En azından denemiş olurum’ dedim. 26 yıldır normal bir insanın yaşadığı kalitede yaşam sürdürüyorum” dedi. Hamide Akman’ı hayata bağlayan Prof. Dr. Ömer Bayezid, “Hamide hanım, Türkiye’de en uzun yaşayan kalp nakil hastasıdır” diye konuştu.

Haberin Devamı

26 yıldır ikinci kalbiyle yaşıyor