GündemBugün toplu taşıma ücretsiz mi?29 Ekim’de metro, otobüs, metrobüs, tramvay, İETT, Marmaray, bedava mı?

Bugün toplu taşıma ücretsiz mi?29 Ekim’de metro, otobüs, metrobüs, tramvay, İETT, Marmaray, bedava mı?

Paylaş
Bugün toplu taşıma ücretsiz mi?29 Ekim’de metro, otobüs, metrobüs, tramvay, İETT, Marmaray, bedava mı?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu tüm yurdu sararken, bugün toplu taşıma araçlarını kullanacak olan vatandaşlar ‘29 Ekim’de metro, otobüs, metrobüs, tramvay, İETT, Marmaray, ücretsiz mi?’ ‘Bugün toplu taşıma bedava mı?’ araştırması yapıyor. İşte İstanbul, Ankara Büyükşehir belediyelerinden gelen açıklamalar…

Bugün toplu taşıma bedava mı? sorusu, belediyelerden gelen açıklamalarla yanıtını buldu. Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yer alan kararda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda, Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferlerinin ücretsiz olduğu belirtilmişti. Peki, bugün metro, otobüs, metrobüs, tramvay, İETT, Marmaray, ücretsiz mi? İşte detaylar…

Haberin Devamı

Bugün toplu taşıma ücretsiz mi29 Ekim’de metro, otobüs, metrobüs, tramvay, İETT, Marmaray, bedava mı

29 EKİM’DE METRO, OTOBÜS, METROBÜS, TRAMVAY, İETT, MARMARAY, ÜCRETSİZ Mİ?

İETT’den yapılan açıklamada “Cumhuriyetimizin 99’uncu yılı bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. İstanbul’da toplu taşıma 29 Ekim Cumartesi günü ücretsiz yapılacak. İETT törenlere askeri birliklerin ve öğrencilerin taşınması için araç tahsis edecek. Vatan Caddesi’ndeki geçit töreni için alternatif İETT güzergâhları belirlendi.” ifadeleri kullanıldı.

EGO'dan yapılan açıklama ile 29 Ekim'de Ankara'da toplu taşımanın ücretsiz olacağı duyuruldu. Yapılan duyuruda; "EGO Genel Müdürlüğü toplu taşıma araçları ile (EGO Otobüsleri, Metro ve ANKARAY) "Cumhuriyet Bayramı"mızın 99. yılı olan 29 Ekim 2022 Cumartesi günü vatandaşlarımıza ücrtsiz olarak hizmet verilecektir." ifadelerine yer verildi.

Bugün toplu taşıma ücretsiz mi29 Ekim’de metro, otobüs, metrobüs, tramvay, İETT, Marmaray, bedava mı

BUGÜN TOPLU TAŞIMA BEDAVA MI?

Cumhurbaşkanlığının konuya ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haberin Devamı

Karara göre, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda vatandaşlar, Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferlerinden ücretsiz olarak faydalanacak.