Gündem36 bin kişiye hayal sattılar

36 bin kişiye hayal sattılar

Paylaş
36 bin kişiye hayal sattılar

Yalova’da otellerinde, devre mülk ve ücretsiz tatil yapma vaadiyle ağırladıkları 36 bin kişiyi 10 milyar TL dolandıran suç örgütüne yönelik düzenlenen iki ayrı operasyonda tutuklananların sayısı 14’e yükseldi. Dolandırılan her bir kişinin 5 bin yılda sadece 1 gün tatil yapabileceği hesaplandı.

Yalova’nın Termal ilçesindeki Terma City otel yönetiminin, devre mülk ve ‘ücretsiz tatil kazandınız’ vaadiyle misafir ettikleri kişileri, özel eğitim alan kişilerle ikna edip sözleşme imzalattıkları tespit edildi. Şuç örgütüne yönelik yapılan ilk operasyonda gözaltına alınan 29 şüpheliden, otelin sahibi Orhan Karaderili, eşi Elvan Karaderili, şirketin CEO’su Tevfik Murat Talas ve şirketin reklamlarında rol alan oyuncu Yusuf Atala’nın da aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklandı. Şüphelilerin, 36 bin kişiden 10 milyar TL’lik haksız kazanç elde ettiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

21 PARAVAN ŞİRKET

Şüphelilerin, mağdurlara çeşitli bahanelerle tatil yapmalarına izin vermedikleri, aidat ödemek istemeyenleri icra ile tehdit ettikleri ortaya çıktı. Dolandırılan her bir kişinin, 5 bin yılda sadece 1 gün tatil yapabileceği hesaplandı. Şebekenin, paravan olarak kullandığı şirket sayısı da 21 olarak belirlendi. Örgüte yönelik ikinci operasyonda ise gözaltına alınan 10 kişiden 3’ü tutuklandı. Böylece tutuklananların sayısı 14’e yükseldi.