Gündem42 yıldan beri bakkal işleten Şaban dedenin yaşını duyan şoke oluyor

42 yıldan beri bakkal işleten Şaban dedenin yaşını duyan şoke oluyor

Paylaş
42 yıldan beri bakkal işleten Şaban dedenin yaşını duyan şoke oluyor

Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Zafer köyünde yaşayan Şaban Özsoy, ilerleyen yaşına rağmen köyde bakkal işletmeye devam ediyor. 15 yıl babası Mustafa Özsoy’un yanında çırak olarak çalıştıktan sonra 42 yıldır bakkal dükkânını işlettiğini söyleyen Şaban Özsoy, 'Benim bakkala gelenlerden yaşımı bilenler, ‘aferin’ diyor, bilmeyenler de ‘maşallah’ diyerek çok şaşırıyorlar' dedi.

Ulus ilçe merkezine 40 kilometre uzaklıktaki 500 nüfuslu Zafer köyünde yaşayan Şaban Özsoy, 1982 yılından bu yana 42 yıldır kendisine ait bakkal dükkanını işletiyor. 7 çocuk babası 28 torun sahibi Şaban Özsoy babasından yadigâr kalan bakkalı açık tutarak, babasının mirasına sahip çıkıyor.

Haberin Devamı

15 yıl babası Mustafa Özsoy’un yanında çırak olarak çalıştıktan sonra 1982 yılında aynı yere kendi dükkanını açan Şaban Özsoy, ilerleyen yaşına rağmen çalışmaya devam ediyor. 12 metrekarelik dükkânını sabah erken saatlerde açan Şaban Özsoy’un yaşını öğrenenler şaşkınlık yaşıyor. İlerleyen yaşına rağmen büyük bir sağlık sorunu olmayan Şaban Özsoy orman işçiliği başta olmak üzere tarım ve hayvancılıkla uğraşan köy halkına hizmet etmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Bakkaldaki raf düzenini hiç değiştirmeyen Özsoy, bölgede hizmet veren en eski dükkân olarak biliniyor.

‘YAŞIMI ÖĞRENEN MAŞALLAH DİYOR’

Bakkal dükkanını her gün düzenli açtığını söyleyen Şaban Özsoy, “Hala çalışmaya devam ediyorum. Bakkala ormanda çalışan işçiler, çevre köylerden çok sayıda insan alışveriş için geliyor. Ben aslında bırakmak istiyorum ama alacaklar verecekler var. Bu yaşta bakkal işletmek biraz zor oluyor. Bacaklarım ağrıyor, oturduğum yerden çabuk kalkamıyorum. Benden sonra çocuklarımdan devam edecek olan var. İnşallah onlar devam ettirirler. Benim bakkala gelenlerden yaşımı bilenler, ‘aferin’ diyor bilmeyenler de ‘maşallah’ diyerek çok şaşırıyorlar. Bakkalda biten ürünleri pazara ya da hale giderek alıyorum. O şekilde idare etmeye çalışıyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘BENİM YAŞIM 66, ŞABAN AMCA 91 YAŞINDA HALA ÇALIŞIYOR’

Bakkala alışveriş için gelen orman işçisi Turan Tokgöz, “Şaban amcamızın maşallahı var. Yıllardır bize hizmet ediyor, kendisinden memnunuz. Ben 66 yaşımdayım, ben bile sağlık sorunları yaşıyorum ama Şaban amcamız 91 yaşına rağmen çalışmaya devam ediyor. Biz o yaşa gelir miyiz bilmiyoruz. Herkese uzun ömürler nasip etsin” diye konuştu.