Gündem50 sahte ihbarla her yolu denediler

50 sahte ihbarla her yolu denediler

Paylaş
50 sahte ihbarla her yolu denediler

Diyabakır'da 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili 19 gün süren aramalarda, kızın akrabalarının sistematik şekilde delil karartma eylemleri gerçekleştirdiği, aile üyeleri tarafından 50'den fazla ihbar yapılarak ekiplerin dikkatinin dağıtıldığı belirlendi.

Küçük Narin'in akrabalarının delil karartmaya çalıştıkları mahkemenin tutuklama gerekçesinde yer aldı. Dün sahte ihbarlar yaptıkları belirlenen kızın akrabaları İ.K. ve Ş.K. de gözaltına alındı. Mahkemeye göre, Tavşantepe köyü civarına bırakılan çocuk terlikleriyle aramalar kasıtlı olarak sekteye uğratıldı. Delilleri yok etmekten tutuklu Narin'in kuzeni Muhammed Kaya da terlik bulduğunu söyleyenler arasındaydı. Narin'in ailesi, terliğin kızlarına ait olmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

EKiPLERE TUZAK KURDULAR

Köyün çeşitli yerlerine bırakılan terlikler Narin bulunmasın diye bir tuzaktı. Aramaların 7'nci gününde, 28 Ağustos'da Eyertutmaz deresinde iş makinelerince bulunan terlik de Narin'e ait değildi. Çocuğun cansız bedenini dereye gizlediğini itiraf eden Nevzat Bahtiyar'a göre Narin'in kırmızı terlikleri, tutuklanan amcası Salim Güran'ın arabasındaydı. O da cesetle birlikte terlikleri çuvala koymuştu. Narin’in terlikleri derede cesedinin konulduğu çuvaldan çıktı.

ONLARCA SAHTE iHBAR

Mahkeme dosyasına, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JSAT) tutanağı girdi. JSAT, onlarca hedef saptırma eylemiyle soruşturmanın akamete uğratıldığını kaydetti. Narin'in birçok akrabasının SIM kartlarını çıkarıp 112'yi aradığı, 'Ceset burada' diye yapılan 50'nin üzerindeki aramanın, ekipleri yanıltarak süreci uzattığı belirtildi. Narin'in amcası Salim Güran'ın işçisi Ramazan Atasoy'un (15) tutuklanma gerekçesinde de bu hedef saptırmalar yer aldı.

Haberin Devamı

TRAFOYA KAÇAK YAPAN ALET YALANI

Narin'in muhtar amcası Salim Güran, tutuklanan 11'inci kişi olan 15 yaşındaki Ramazan Atasoy ile yaptığı görüşmede, "O sondaki köşede bir şeyin düşmüş, sana ait bir şey sondaki yamaçta, yamacın köşesi taş" diye mesaj atmış; buna karşılık Atasoy, "Tamam henüz bende değil. Tamam daha ölmemiş" diye yazmıştı. Amca, savcıya o 'şeyin' "Trafodan kaçak elektrik almak için kullandığı alet" olduğunu söyledi. Ramazan Atasoy ise ikinci kez çağrıldığı ifadesinde "Ben böyle bir kaçak elektrik cihazı hiç görmedim. Hiç duymadım" dedi.

ANNESİNİN DİŞ İZİ ALINDI

Narin'in tutuklu ağabeyi Enes Güran’ın kolundaki ısırık izinin kime ait olduğunu anlamak için, ölen kızın annesi Yüksel Güran'ın (44) ağız ve diş modeli örneği alındı. Anne Güran'dan alınan ve daha önce de Narin'den alınan ağız ve diş modelleri, İstanbul Adli Tıp'a gönderilerek, tutuklu olan ağabey Enes Güran'ın kolundaki ısırık iziyle karşılaştırılacak. Daha önceki incelemede, 30 Ağustos'ta ısırık izlerinin Narin'e ait olup olmadığı tespit edilememişti.

YENGEYE EK GÖZALTI

Haberin Devamı

Narin'in en son 21 Ağustos'ta 15.15'te görüldüğü saatten sonra, onların evine iki kez girip çıktığı belirlenen yengesi Hediye Güran'ın gözaltı süresi pazartesi gününe (bugün) kadar uzatıldı. WhatsApp kayıtlarını silen amca Fuat Güran'ın eşi olan yengenin her şeye şahit olduğu düşünülüyor.

JANDARMAYA GÖRE: YANGIN ÇIKARILDI ELEKTRİK KESİLDİ

Suriyelilerin kaldığı çadırın yakınında terlik bulunduğu iddia edilerek jandarma bu bölgeye yönlendirildi.

Köyde yangın çıkarıldı, arama kurtarma çalışmaları esnasında olağandışı elektrik kesintileri yaşandı.

İki şahsın bir kız çocuğunu köyün üst tarafına götürdüğü şeklinde ihbarda bulunuldu.

Yanlış ifadelerle, arama ekipleri Eğertutmaz deresinden uzaklaştırılmaya çalışıldı. 

Bu eylemlerin bir kısmı Güran ailesinin üyeleri tarafından yapıldı.