Gündem7 yaşında Avrupa Şampiyonu

7 yaşında Avrupa Şampiyonu

Paylaş
7 yaşında Avrupa Şampiyonu

Balıkesir’de 7 yaşındaki Ömer Taha Dede, İrlanda’da düzenlenen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası’nda rakiplerini yenerek Avrupa şampiyonu oldu. 7’de 7 yaparak şampiyonluğa uzanan ilk Türk sporcu olarak da kayıtlara geçen Ömer Taha’nın şimdiki hedefi dünya şampiyonluğu.

Balıkesir’de Ömer Taha Dede (7), 5 yaşında ablası Zeynep Tusem’e özenerek satranca başladı. Satranç kursunda öğrendiği taktikleri kendisine gösteren ablasıyla maçlar yaptı. Satranca ilgisi artınca kendisini geliştirdi. Elbe Spor Kulübü çatısına girdi. Turnuvalarda il birincisi, Antalya’da düzenlenen turnuvada ise Türkiye Şampiyonu oldu. Türkiye Satranç Federasyonu tarafından milli formaya layık görülen Ömer Taha Dede, İrlanda’da Avrupa Okullar Şampiyonası’nda 7 maçını da kazanarak, Avrupa şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

ROMANYALI ZORLADI

“İrlanda’da 7’de 7 yaptım” diyen ve bu alanda ilk Türk sporcu olan Ömer Taha, en çekişmeli maçının Romanyalı David Christian Talaba ile olduğunu anlattı ve “Çok zordu” dedi. Matematik öğretmeni olan anne Melek Dede, oğlunun başarılarıyla gurur duyduklarını söyledi ve “Ülkemizi temsil edebilmek, Türkiye’ye ödül getirebilmek çok önemli. 7’de 7 yaparak bu başarıyı elde etmek, ayrı bir güzel oldu. Bundan sonra satrançta unvan alma hedefimiz var. Ayrıca seneye dünya şampiyonası var. Hedefimiz dünya şampiyonluğu” diye konuştu.