GündemAndroid deprem uyarı sistemi nasıl açılır, çalışır? Google Android Deprem Uyarı Sistemi nedir, nasıl kullanılır?

Android deprem uyarı sistemi nasıl açılır, çalışır? Google Android Deprem Uyarı Sistemi nedir, nasıl kullanılır?

Paylaş
Android deprem uyarı sistemi nasıl açılır, çalışır? Google Android Deprem Uyarı Sistemi nedir, nasıl kullanılır?

Türkiye'nin farklı bölgelerinde meydana gelen depremler sonrasında deprem uyarı sistemleriyle ilgili araştırmalar hız kazandı. İnsanlar, depremleri önceden bildiren deprem uyarı sistemi uygulamalarının nasıl çalıştığını merak ediyor. Peki, Google Android deprem uyarı sistemi nedir ve nasıl çalışır?

Google, 2021 yılında Android cihazların donanımını kullanarak bir deprem algılama ağı oluşturdu. Bu ücretsiz sistem, depremden etkilenecek bölgedeki insanların, deprem gerçekleşmeden önce birkaç saniye içinde uyarı almasını sağlamak amacıyla tasarlandı.

Haberin Devamı

DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIYOR?

Android Deprem Uyarı Sistemi, kullanıcıların depremin merkez üssüne uzaklığına bağlı olarak uyarıları erkenden gönderiyor. Bu sistemin çalışabilmesi için Android kullanıcılarının "Deprem Uyarıları" özelliğini açması ve hassas konumlama seçeneğini etkinleştirmesi gerekiyor.

ANDROİD DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL AÇILIR?

Bu sistemi etkinleştirmek için, telefonunuzun ayarlarına gidin. Arama bölümüne "konum" yazarak ilgili sekmeyi açın.

KONUM > GELİŞMİŞ > DEPREM UYARILARI adımlarını takip edin.

Açılan ekranda "Deprem Uyarıları" seçeneğine dokunun. Eğer bu özellik açık durumdaysa, uyarılar aktif halde demektir. Kapalıysa, aynı ekran üzerinden bu özelliği aktif hale getirebilirsiniz.