GündemAnne katilini baba azmettirdi

Anne katilini baba azmettirdi

Paylaş
Anne katilini baba azmettirdi

Samsun’da 16 yaşındaki V.S.K., annesi Melek Baştürk’ü 5 kurşunla tabancayla vurarak öldürmüştü. Olayla ilgili hazırlanan iddianamede V.S.K.’nin, babasının azmettirmesiyle annesini öldürdüğü belirtildi. Mahkemede savunma yapan küçük çocuk, “Bana kimse yardım etmedi, azmettirmedi” dedi. Babası Kenan K. ise suçlamaları reddetti.

Samsun Ayvacık’ta Melek Baştürk (44), 1996 yılında birlikte yaşamaya başladığı Kenan K.’den 2021 yılında ayrıldı. Melek Baştürk, bir süre sonra N.T. ile yaşamaya başladı. Bunu öğrenen Kenan K. ile Baştürk tartıştı. Melek Baştürk, geçen 19 Temmuz’da sözlü şiddete maruz kaldığı iddiasıyla Kenan K. hakkında uzaklaştırma kararı talep etti. 27 Temmuz’da ise Melek Baştürk, kızı Ö.A. (21) ile Kenan K.’nin kardeşi Celal K.’nin cenazesine gitti. Baştürk, birlikte yaşadığı sevgilisi N.T.’ye, “Yine bir plan var bakalım. Kenan K. yüz kere aradı, bu adam bana bir hile yapacak” mesajını attı. N.T., bunun üzerine Ö.A.’yı annesinin yanından ayrılmaması konusunda uyardı. Baştürk ile Kenan K.’nin çocukları V.S.K. (16), gittiği cenaze evinde annesini 5 kurşunla tabancayla vurarak öldürdü. V.S.K. tutuklanırken, babası ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

‘HER ŞEYİ PLANLADI’

Kenan K.’nin rahatsızlandığı için kardeşinin cenazesini katılmadığı iddia edildi. V.S.K., babası Kenan K. ile kendisini rahatsızlandığı sırada hastaneye götüren iş ortağı H.A.U. (59) hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi. İddianamede, V.S.K.’nin annesini babasının azmettirmesi sonucu öldürdüğü belirtildi. Kenan K.’nin kardeşinin cenazesinde rahatsızlanmasının hayatın olağan akışına uygun olmadığının belirtildiği iddianamede, “Kenan K. rahatsızlandığı bahanesiyle hem kızı Ö.A.’yı annesinin yanından uzaklaştırdı hem de kendisini suçtan kurtarmaya çalıştı. Cinayeti planlı bir şekilde oğluna işletti” denildi. Davanın ilk duruşması görüldü.

Haberin Devamı

KIZI İFADE DEĞİŞTİRDİ

Kenan K. ve Baştürk’ün kızı Ö.A.’nın savcılıkta verdiği ifadede, “V.S.K. bana, ‘Babam annemin kafasına mermi sıkmamı söyledi, ara sokakta bulsaydım sıkacaktım’ derken, duruşmadaki ifadesinde ise savcılıkta verdiği beyanları kabul etmediğini belirtti. Savunma yapan V.S.K., “N.T. ile görüştüğü için annemle tartıştık. Annem bu sırada çantasından silah çıkardı ve bana doğrulttu. Elinden almaya çalıştım, arbede oldu. Annemi koltukta vurulmuş halde gördüm. Bana kimse yardım etmedi, azmettirmedi” dedi. Tutuksuz sanık Kenan K. ise “Melek’in vurulduğunu jandarmadan öğrendim. Melek ile N.T. arasında gönül ilişkisi olduğunu olay yaşanana kadar bilmiyordum. Melek’i öldürtmem söz konusu değil” diye konuştu. Emre ÖNCEL/DHA