GündemAnne, kızın evleniyor

Anne, kızın evleniyor

Paylaş
Anne, kızın evleniyor

Tuğçe Kalmış, 6 Şubat 2023 depreminde Kahramanmaraş'ta enkaz altından, erkek arkadaşı Enes Kılavuz'un sayesinde 45 saat sonra yaralı kurtarıldı. Şimdi protez bacakla yaşayan Tuğçe, dün akşam Enes ile evlendi. Aynı enkazda can veren annesinin mezarına ise düğün davetiyesini götürdü.

Kahmanmaraş'ta yaşayan Tuğçe Kalmış ile Enes Kılavuz nişan hazırlıkları yapıyordu. 6 Şubat 2023'te dünya tam anlamıyla başlarına yıkıldı. Tuğçe'nin annesi Havva Yetişgen, kardeşleri Tuğra ve Tuana ile birlikte yaşadığı ev yerle bir oldu. Bütün aile enkaz altında kaldı. Evleri yıkılmayan Enes ise depremden sonra hemen Tuğçe'nin yanına koştu. Gördüğü manzara korkunçtu. Hemen yardım ekiplerini aramaya başladı. Sonunda bir ekibi aramaya razı etti.

Haberin Devamı

TUANA HÂLÂ KAYIP

Ekipler, enkaz altından ses alınca kurtarma çalışmalarına başladı. O sırada Tuğçe ile annesi Havva Yetişgen yaşıyordu. Anne, 24 saat sonra son nefesini verdi. Tuğçe, depremden tam 45 saat sonra enkazdan çıkarıldı. Erkek kardeşi Tuğra da ölmüştü. 15 yaşındaki Tuana'nın ise bugüne kadar ne ölüsü ne de dirisi bulunabildi. Tuğçe Ankara'daki hastanede tam 11 ay geçirdi. Sağ bacağı kesildi, yerine protez takıldı. Enes bu süre boyunca Tuğçe'yi hiç yalnız bırakmadı.

HAYATA TUTUNDUM

Sonunda Kahramanmaraş'a dönüp önce erteledikleri nişanı yaptılar, ardından da düğün hazırlıklarına giriştiler. Çift, dün akşam yaptıkları düğünle mutluluklarını taçlandırdı. Tuğçe, önceki gün annesinin mezarına gidip düğün davetiyesini götürdü. Kına gecesinden sonra da şöyle konuştu: "Acılara rağmen hayata tutundum. Annem ve kardeşlerim hep yanımda. Enes'in yanımda olması, bana her gün yeniden umut veriyor."

Haberin Devamı