Gündem Ata'mızın izinde 104 yıldır sevgiyle

Ata'mızın izinde 104 yıldır sevgiyle

Paylaş
Ata'mızın izinde 104 yıldır sevgiyle

Bir ulusun yeniden doğuşunun ilk adımı olan ve Ulu Önder Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104'üncü yıldönümü her yıl olduğu gibi yine coşkuyla kutlandı. Dünyanın en şanslı çocukları, en güzel kıyafetlerini giyip ellerinde bayraklarla Türkiye'nin 81 ilinde sokaklara, meydanlara çıktı. Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir de dün ziyaretçilerle doldu taştı.

Çocuklara armağan edilen ve dünyada bir benzeri daha olmayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 104’üncü kez ilk günkü heyecanla tüm yurtta kutlandı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izindeki milyonlarca çocuk, kırmızı beyaz giyinerek bayraklarla alanları doldurdu. Gencinden yaşlısına, geniş katılımın yaşandığı törenlerde etkinlikler ilgi ve keyifle takip edilirken, miniklerin coşkusu yürekleri ısıttı.

Haberin Devamı

HER YERDE BAYRAM

Bayram coşkusu, hasta oldukları için sokaklardaki gösterilere katılamayan çocuklar için hastanelere taşındı. Gaziantep'teki ANKA Hastanesi'nde yatılı tedavi gören çocuklar hasta yatağında da olsa, ellerinde bayraklarla, balonlarla bayramlarını kutladı.

BİTLİS


 

ANKARA



Onbinler Anıtkabir’e koştu.

ANTALYA


Türk Yıldızları’nın Antalya’daki gösteri uçuşu binlerce kişi tarafından izlendi.

TEKİRDAĞ


Tekirdağ’da öğrenciler 23 Nisan kutlamalarında milli mücadeleyi canlandırdı.

MUĞLA

Muğla’da Fethiyeli dalgıçlar, 5 metre derinde, Antalya Manavgat’ta Side Su Altı Arama Kurtarma üyeleri denizin üstünde Türk bayrağı açtı.

NEVŞEHİR

Minik efelerin zeybek gösterisi büyük alkış aldı.

MANİSA

Taytanlı İlhan İlkokulu öğrencileri, 23 Aralık’ta şehit olan Er Enis Budak’ın evinin önünde marşlar çaldı.

Haberin Devamı

ANTALYA

Antalya’da özel bir hastane organ nakli olan çocuklar için palyaço etkinliği düzenledi.

MUŞ

Muş Varto’daki Dutözü İlkoku’nda at ve eşekli kortej düzenlendi.