GündemAteşi bol olsun! FETÖ üyeleri birbirine düştü

Ateşi bol olsun! FETÖ üyeleri birbirine düştü

Paylaş
Ateşi bol olsun! FETÖ üyeleri birbirine düştü

Hakkında hazırlanan iddianamede, "Bütün terör örgütlerinden daha tehlikeli bir yapı" olduğu belirtilen FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen, Amerika'da öldü. Dini duyguları sömürerek milyarlarca dolar elde eden, devleti ele geçirme planıyla 15 Temmuz darbe girişiminde 251 vatandaşımızın canına kast eden Gülen'in ölümünün ardından herkes aynı şeyi söyledi: ATEŞİ BOL OLSUN. Öte yandan 15 temmuz ve öldüğü oda arasındaki detay dikkat çekti.

Türkiye'den kaçtığı 1999 yılından beri ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Fetullah Gülen'in sağlık durumunun kötü olduğu biliniyordu. Gülen'in, 'Uzun Cevdet' lakaplı 'kara kutusu' olan Cevdet Türkyolu'nun, örgüte para yardımlarının kesilmemesi için Gülen'in daha önce çekilen videolarını yeniymiş gibi yayımladığı ortaya çıkmıştı. Türkyolu, hem Gülen'i hem de örgütün parasını yönetebilmek için örgüt elebaşını Pensilvanya'daki çiftlikten kaçırıp, damadının evine götürmüştü.

Haberin Devamı

CENAZE KAÇIRILABiLiR

Gülen'in ölümü örgüt içinde kaos yarattı. Halen Pensilvanya St. Luke Hastanesi'nde tutulan cenazenin az sayıda insanın katılımı ile Cevdet Türkyolu'nun damadının evinin arazisine defnedilmesi planlanıyor. Cevdet Türkyolu, cenazenin kendi kontrolünde bir an önce defnedilmesini isterken, örgütün yaşlıları Avrupa'dan gelecek kişilerin beklenmesini istedi. Cevdet Türkyolu'nun, bu yüzden göstermelik bir cenaze töreni düzenleyip, cenazeyi kaçıracağı yönünde haberler de ortaya atıldı.

ÖRGÜTTE SUiKAST KORKUSU

Gülen ölünce kimin başa geçeceği, örgütün sahip olduğu parayı kimin yöneteceği ile ilgili büyük kavgalar yaşandığı daha önce ortaya çıkmıştı. Paranın büyük bölümünün kontrolünün, Cevdet Türkyolu'nda olduğu ifade edildi. Örgütün Avrupa ayağını yöneten Abdullah Aymaz'ın, ABD ayağını yöneten Cevdet Türkyolu ve yanındaki Mustafa Özcan'ın etkisini kırmak için yoğun çaba sarf ettiği belirtildi. Örgüt içinde suikastlara kadar varacak sert kavgalar beklendiği kaydedildi.

Haberin Devamı

DEMOKRASİ NÖBETLERİ

15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından halk sokaklara çıkmış ve FETÖ'cülerle canları pahasına mücadele etmişti. 252 kişinin şehit olduğu o geceden sonra halk uzun süre meydanlarda, demokrasi nöbeti tutmuştu. O zamanki adıyla Boğaziçi Köprüsü'nde çekilen bu fotoğraf da nöbetlerin sembolü olmuştu.

45 AYRI DAVANIN 1 NUMARALI SANIĞI

Türkiye, 1999 yılında ABD'ye kaçan ve 'kırmızı' kategoride aranan Fetullah Gülen'in iadesi için 7 kez başvuruda bulunmuştu. Gülen, 15 Temmuz darbe girişimi başta olmak üzere 45 davada 1 numaralı sanıktı.

FETÖ’YE KIYAFETLİ GÖNDERME

15 Temmuz darbe girişimi sırasında TRT’yi basan hainler sunucu Tijen Karaş’a zorla darbe bildirisi okutmuştu. TRT’de dün Fetullah Gülen’in ölüm haberini duyuran sunucu Oya Eren Özkan’ın darbe girişimi sırasında Tijen Karaş’ın giydiği kıyafetin benzerini tercih etmesi dikkat çekti.

Ateşi bol olsun FETÖ üyeleri birbirine düştü

7 İADE BAŞVURUSU

Türkiye’de, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi ile ‘Ergenekon’, ‘Balyoz’, ‘Şike’ gibi kumpas davalarının ve MİT TIR’larının durdurulması olayının faili olan terör örgütü FETÖ’nün ABD Pensilvanya’da yaşayan elebaşı Fetullah Gülen, böbrek yetmezliği, diyabet ve demans nedeniyle tedavi görüyordu. Terör örgütü ve yeğeni Ebuseleme Gülen dün, 83 yaşındaki Fetullah Gülen’in tedavi gördüğü hastanede 20 Ekim’de öldüğünü duyurdu. 1999’da ABD’ye kaçan ve İçişleri Bakanlığı’nın aranan teröristler listesinde ‘kırmızı’ kategoride yer alan Gülen’in iadesi için Türk makamları 7 kez başvuruda bulunmuştu.

Haberin Devamı

BİRBİRİNE DÜŞTÜLER

Öldüğü Türk güvenlik ve istihbarat kaynaklarınca da doğrulanan FETÖ elebaşı Gülen, Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimi başta olmak üzere 45 ayrı davanın 1 numaralı sanığıydı. Terör örgütünün, Gülen’in toprağa verileceği yer ve zamanı cesedinin hedef alınabileceği gerekçesiyle gizli tutma kararı aldığı iddia edildi. Yüz milyonlarca dolarlık para trafiği ve gelir ağlarına sahip olduğu bilinen terör örgütünün içinde Gülen’in sağlığının bozulmasıyla artan güç mücadelelerinin daha da büyümesi bekleniyor. FETÖ’nün iç çatışmalarla güç kaybedeceği ve bölüneceği de değerlendiriliyor.

Haberin Devamı

Ateşi bol olsun FETÖ üyeleri birbirine düştü

25 YIL ÖNCE ABD’YE KAÇTI

27 Nisan 1941’de, Erzurum Pasinler’de doğan Fetullah Gülen, dışarıdan ilkokul diploması almış, imam ve vaizlik yapmıştı. 1960’ların sonunda terör örgütünün temellerini atmaya başlayan Gülen, planlarını ifşa eden resmi raporun açıklanmasından 3 gün sonra, 21 Mart 1999’da; sağlık problemleri bahanesiyle ABD’ye kaçmıştı ve 25 yıldır Pensilvanya’da yaşıyordu. Eğitimde yapılanarak okul ve dershaneler kanalıyla etkisi altına alabildiği kişileri terör örgütüne katan Gülen ve örgütü, sınav sorularını da çalarak üyelerinin TSK, Emniyet, yargı gibi devlet kurumlarına sızmalarını sağlamıştı. FETÖ, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kurumlardan tasfiye edilmişti.

SON GÖRÜNTÜ

Fetullah Gülen 25 yıl yaşadığı Pensilvanya’daki çiftliğinden yeni bir eve taşınmıştı. Gülen son olarak nisan ayında yeni evinden çıkarken görüntülenmişti. FETÖ elebaşının ölmeden önce yaşadığı son evin çevresine gömülebileceği belirtiliyor.

Ateşi bol olsun FETÖ üyeleri birbirine düştü

HAİNİN ÖLÜM DÖŞEĞİ

Haberin Devamı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in, ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki St. Luke’s Hastanesi’nin Monroe kampüsündeki 251 numaralı odada tedavi gördüğü ortaya çıktı. Cenazesi hastane morgunda tutulan Gülen’in son nefesini verdiği oda ve yatak görüntülendi. 251 şehit verdiğimiz 15 Temmuz ile oda numarası arasındaki benzerlik dikkat çekti.

Ateşi bol olsun FETÖ üyeleri birbirine düştü

FETÖ İLE MÜCADELE KESİNTİSİZ SÜRECEK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medyadan açıklama yaptı. Yerlikaya, "Milletimizin iradesine darbe vurmaya kalkan, halkımızın üzerine ateş açan FETÖ ile mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir. 15 Temmuz 2016'dan bugüne kadar FETÖ'ye yönelik 178 bin 406 operasyon gerçekleştirildi. Biz durmayacağız, duraksamayacağız. Eli kanlı FETÖ'yle mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz" dedi.

KARANLIK ÖRGÜTÜN LİDERİ ÖLMÜŞTÜR

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "FETÖ örgütü elebaşının ölümünü istihbarat kaynaklarımız da doğruluyor. Bu karanlık örgütün lideri ölmüştür" dedi. Fidan, "Bu örgüt, binlerce gencimizi kutsal değerler adına kandırarak saflarına katmıştır. Bu ölüm vesilesiyle artık onların üzerindeki büyünün kalkmış olması lazım ve kendilerini gittikleri ihanet dolu bu yanlış yoldan vazgeçmeye davet ediyorum" diye konuştu.

‘MÜCADELEMİZ ELEBAŞIYLA SINIRLI DEĞİL’

FETÖ’nün en önemli hedeflerinden biri yargıya sızmak olmuş, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası örgütle ilişkisi belirlenen birçok hakim ve savcı meslekten ihraç edilmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Ülkemiz aleyhine esaslı bir milli güvenlik sorunu olarak devam eden bu örgütle mücadele FETÖ elebaşı ile sınırlı olmayıp, tüm unsur ve uzantılarıyla sürecektir” dedi.

‘İLAHİ ADALETTEN KAÇAMAZ’

FETÖ’nün Hava Kuvvetleri’ne sızmış pilotları 15 Temmuz darbe girişimi sırasında TBMM’yi de bombalarla hedef almıştı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, FETÖ elebaşı Gülen’in ölümü konusunda, “İsterdik ki buraya gelsin ve yaptıklarının hesabını Türk yargı sistemi önünde, adalet önünde versin, ömür boyu hapislerde çürüsün. İnanıyoruz ki öte tarafta ilahi adaletten kaçması mümkün değildir” dedi.

‘MİLLETİMİZE İHANET ETMİŞ BİR HAİNDİ’

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ölen FETÖ elebaşı Fetullah Gülen için “İslam’a, insanlığa, milletimize ihanet etmiş haindi. Bugün vatansız olarak hayatını kaybetti. Yaptığı kötülükler böyle bir şahsın ismini Netanyahu ile yan yana yazdırmıştır” dedi. Çelik, “Bütün fiziki unsurları ve zihniyeti ile kararlılıkla mücadele edeceğiz” diye konuştu.

‘ÖLÜMÜ BU KADAR KOLAY OLMAMALIYDI’

15 Temmuz Derneği üyeleri, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümünün ardından İstanbul Üsküdar’daki 15 Temmuz Şehitler Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Dernek Başkanı İsmail Hakkı Turunç, Gülen için “Bu topraklara ihanet eden, bu millete ihanet eden, özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı emperyal ülkelere satmak isteyen bir insanın ölümü bu kadar kolay olmamalıydı” dedi.

‘VATANSIZ ÖLMESİ İBRETLİKTİR’

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) içine sızmış FETÖ’cü hainlerin başını çektiği 15 Temmuz darbe girişimin mimarı Fetullah Gülen’in ölümüne ilişkin Milli Savunma Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Açıklamada, “Bu hainin ‘vatansız’ olarak ölmesi ve sonsuza kadar böyle anılacak olması, bu yapıdan zarar gören vatandaşlarımızın acılarını dindiremese de vatanına ihanet edenlerin kaçınılmaz sonunu göstermesi bakımından ibretliktir” ifadeleri yer aldı.

‘CEHENNEM ATEŞİNDE CAYIR CAYIR YANSIN’

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimine karşı koyan ikiz polis memurları Ahmet ve Mehmet Oruç hainlerin Ankara Gölbaşı’nda düzenledikleri saldırıda şehit olmuştu. Şehit polislerin babası Ali Oruç, FETÖ elebaşı Gülen’in ölümü sonrası, “Cezasını burada çekmediği için üzülüyoruz ama inşallah ahirette çekecek. Cehennem ateşinde cayır cayır yansın. Tek temennimiz” dedi.

‘MEKANI CEHENNEM OLSUN’

15 Temmuz darbe girişimi sırasında FETÖ’cü hainler tarafından 8 kurşunla vurulan Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Âla, ölümden dönmüştü. Gazi asker, sosyal medyadan paylaştığı mesajda ölen FETÖ elebaşı Fetullah Gülen için “Dünyada bize yaşattığı acıları ahirette misliyle yaşasın. Hakkım haram olsun, mekanı cehennem olsun” dedi.

‘HERKES TETİKTE OLMALIDIR’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümünü değerlendirdi. Özel, “Sadece kurucusu öldü, örgüt ortada duruyor. ‘Bu tehlike geçti’ veya ‘Bu tehlike bitti’ gibi bir düşünceye kimse kapılmasın. Bu sinsi örgüte karşı herkes tetikte olmalıdır. Bunun dışında söylenecek her kelime onlar için israf” dedi.