GündemAteşkese ret!

Ateşkese ret!

Paylaş
Ateşkese ret!

İsrail, Lübnan’a saldırılarını sürdürürken ABD ve Fransa öncülüğündeki 11 ülkeden 21 günlük ateşkes çağrısı geldi. Lübnan çağrıyı olumlu karşılarken, teklifi reddeden katliamcı Netanyahu Hükümeti’nden “Ateşkes olmayacak” karşılığı geldi.

Gazze’de 7 Ekim’den beri sürdürdüğü saldırılarda 42 bine yakın Filistinliyi katleden İsrail 18 ve 19 Eylül’de çağrı cihazları ve el telsizlerini patlatarak düzenlediği saldırılarla birlikte savaşı kuzey komşusu Lübnan’a taşımıştı. Hizbullah üyelerini hedef aldığını iddia eden Netanyahu hükümeti Lübnan’a düzenlediği hava saldırılarında birkaç gün içerisinde aralarında kadın ve çocukların da olduğu yaklaşık 700 kişiyi katletti. ABD ve Fransa’nın öncülüğündeki 11 ülke yaptıkları ortak açıklamayla İsrail ile Lübnan arasında ateşkes çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

DEMOKRASİYE ALAN

Açıklamada “Diplomasiye alan sağlamak amacıyla Lübnan-İsrail sınırında derhal 21 günlük bir ateşkes çağrısında bulunuyoruz” denildi. Lübnan Başbakanı Necip Mikati, çağrıyı memnuniyetle karşıladı. Ancak Neyanyahu Hükümeti’nden olumsuz yanıt geldi. İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz “Kuzeyde ateşkes olmayacak” dedi. İsrail askeri birliklerine seslenen İsrail Genelkurmay Başkanı Yehuda Halevi de “Manevra sürecini hazırlıyoruz, askeri botlarınız, düşman topraklarına girecek” diyerek kara harekatı sinyali verdi.