Gündem'Ayşenur'un hesabını mutlaka soracağız'

'Ayşenur'un hesabını mutlaka soracağız'

Paylaş
'Ayşenur'un hesabını mutlaka soracağız'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün İstanbul’daki Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic ile bir araya geldi.

BOSNA HERSEK GÖRÜŞMESİ

Haberin Devamı

Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan, “Çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Türkiye-Bosna Hersek ilişkilerini ayrıntılı şekilde ele aldık. Balkanlar odağında bölgesel gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunduk” dedi. Erdoğan, Bosna Hersek’te yaşanabilecek herhangi bir olumsuz gelişmenin tüm Balkanların istikrarına tehdit oluşturacağını ifade etti.

‘SREBRENİTSA BENZERİ’

90’lı yıllarda Bosna Hersek’te gerçekleştirilen katliamın bir benzerinin bugün Gazze’de ve işgal altındaki Filistin topraklarında yaşandığını söyleyen Erdoğan şöyle konuştu: “Srebrenitsa soykırımının failleri uluslararası mahkemelerde nasıl hüküm giydilerse Gazze’de yaşananların failleri de hesap verecektir.” İsrail askerlerinin katlettiği Türk vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’yi anan Erdoğan, “41 bini aşkın Gazzeli kardeşimizle birlikte İsrail tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi evladımızın da hesabını adalet önünde mutlaka soracağız” dedi.

Haberin Devamı

‘CENAZE ÜZERİNDEN SİYASET VİCDANSIZLIK’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı’nda konuştu. Erdoğan, “Kimileri 8 yaşında hayattan koparılmış bir çocuğun cenazesi üzerinden siyaset yapacak kadar insanlıktan çıkabiliyor. Bu vahşet öne sürülerek aile müessesi, dini kurumlar, hatta Kürt kardeşlerimiz hedef alınıyor. Bu vicdansızlıktır” dedi.