GündemBahar Candan ve Nihal Candan davasında flaş gelişme! İddianame geri döndü

Bahar Candan ve Nihal Candan davasında flaş gelişme! İddianame geri döndü

Paylaş
Bahar Candan ve Nihal Candan davasında flaş gelişme! İddianame geri döndü

Sosyal medya fenomenlerine başlatılan operasyon kapsamında tutuklanan Bahar Candan, ’Kara para aklama’ ve ’Suç örgütüne üye olma’ suçundan cezaevine girmişti. Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan Bahar Candan ve Nihal Candan iddianamesi mahkemenin 15 günlük incelemesi sonucunda eksik olduğu dava açmaya yeterli olmadığı, suçlamaların somut delile dayanmadığı gerekçesiyle savcılığa iade edildi.

Televizyonda bir moda yarışması programıyla tanınan sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşler, 16 Kasım 2023 tarihinde ’Kara para aklama’ ve ’Suç örgütüne üye olma’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Haberin Devamı

Posta.com.tr'den Alev Gürsoy Cimin'in haberine göre, Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan Bahar Candan ve Nihal Candan iddianamesi mahkemenin 15 günlük incelemesi sonucunda eksik olduğu dava açmaya yeterli olmadığı, suçlamaların somut delile dayanmadığı gerekçesiyle savcılığa iade edildi.

CANDAN KARDEŞLERİN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

İade kararını değerlendiren Candan kardeşlerin avukatı Kasım Ergün, "Dava açmaya yeterli delil yok. Ceza Muhakemesi Kanunu 174. madde gereği mahkeme cezalandırmaya yeterli somut deliller olmaması gereğince, iddianameyi savcılığa eksikleri tamamlaması için iade etti. Bundan sonra savcı iddianamedeki eksikleri tamamlayabilir veya itiraz ederek mevcut iddianameyle mahkemeden devam etmesini isteyebilir" diye konuştu.

Haberin Devamı

SAVCI 'DOLANDIRICILIK' SUÇLAMASIYLA CEZALANDIRILMALARINI İSTEMİŞTİ

İddianamede Bahar Candan’ın ’suç örgütüne üye olmak’ suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar ’kişinin, kendisini kamu görevlisi veya banka, sigorta ya da kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtması veya bu kurum ve kuruluşlarla ilişkili olduğunu söylemesi suretiyle dolandırıcılık’ suçundan ise 2 kez 12 yıldan 40 yıla kadar olmak üzere toplamda 14 yıldan 44 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. Nihal Candan’ın ise aynı suçlardan 8 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. Öte yandan diğer 20 şüpheli hakkında ise değişen oranlarda hapis cezası talep edilmişti.

NİHAL CANDAN SAĞLIK SORUNLARI NEDENİYLE TAHLİYE OLMUŞTU

Cezaevinde bulunan Bahar Candan, kendini yaralayarak zarar vermişti. Candan, Silivri Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alınmıştı. Bahar Candan’ın kardeşi Nihal Candan da yaşadığı sağlık sorunların nedeniyle 37 kiloya düşünce tahliye olmuştu.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 2021'de ülke genelinde farklı devlet kurumlarından ihale yoluyla ucuza araç sattıklarını beyan eden ve mağdurlardan aldıkları paraları geri ödemeyen şüphelilerle ilgili soruşturma başlatmıştı. Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve kamuoyunda "Nihal Candan" olarak tanınan Gülnihal Çiçek kardeşler ile Hacı İsrafil Sağlam düzenlenen operasyon kapsamında "suç gelirlerini aklama" iddiasıyla gözaltına alınmış, emniyetteki işlemlerin ardından 16 Kasım 2023'te sevk edildikleri adliyede tutuklanmıştı.

Haberin Devamı