GündemBahçeli'den ezber bozan öneri: Öcalan gelsin TBMM'de konuşsun

Bahçeli'den ezber bozan öneri: Öcalan gelsin TBMM'de konuşsun

Paylaş
Bahçeli'den ezber bozan öneri: Öcalan gelsin TBMM'de konuşsun

MHP lideri Bahçeli dünkü grup toplantısında terörün sona ermesi için yaptığı çıkışla büyük bir tartışmanın fitilini ateşledi. Bahçeli, "Teröristbaşı tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Parti toplantısında konuşsun. Terörün bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu kararlılığı gösterirse 'umut hakkı'ndan yararlanmasının önü açılsın" dedi.

'HÜKÜM CÜMLEM' VURGUSU

Haberin Devamı

Konuşmasında "Türkiye bölücü teröre asla rıza göstermeyecek, müzakere ve mütareke dayatmaları işe yaramayacaktır" diyen Bahçeli, "Birinci hüküm cümlem şudur" ifadesini kullanarak şöyle devam etti: "TBMM'de her meselenin ele alınıp milli ve müşterek akılla çözümü mümkün ve hatta mecburidir. Terörsüz siyaset, terörsüz ülke, terörsüz gelecek hususunda herkes ittifak halindeyse, değil elimizi taşın altına koymaya, gövdemizi koymaya varız ve buradayız."

KÜRSÜDEN HAYKIRSIN

Bahçeli "İkinci hüküm cümlem" dediği hususlarla ilgili de şunları söyledi: “Teröristbaşı işin içinde olmazsa bir şey çıkmaz diyenlere de sesleniyorum; şayet tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, ‘umut hakkı’nın kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın.”

Haberin Devamı

BUNU SİNEYE ÇEKERİZ

Bahçeli konuşmasını şöyle tamamladı: "Ne Kandil ne de Edirne; adres İmralı'dan DEM'e uzansın, bu ağır ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın. Hodri meydan, buna varız; vatan, millet, devlet, bayrak, ortak gelecek ve tam bağımsızlık için bunu dahi sineye çekmeye hazırız. Türkiye için her fedakarlığı yapmaya, her çileye katlanmaya, lazım gelen her adımı atmaya kararlıyız, inançlıyız, tarih huzurunda diyorum ki, yeminliyiz."

TERÖRÜN OLMADIĞI TÜRKİYE İNŞA EDELİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, "Türkiye'nin geleceğinde teröre yer olmadığını herkesin idrak etmesini bekliyoruz. Açılan bu tarihi pencerenin hesaplara kurban edilmemesini istiyoruz. Hep beraber terörün olmadığı Türkiye'yi inşa edelim istiyoruz" dedi.

BÜTÜN PARTİLER BİRLİKTE ÇÖZMELİ

CHP lideri Özgür Özel, Bahçeli'nin önerisine şu yanıtı verdi: "Türkiye'de bir daha kan akmayacaksa, anaların gözünden yaş akmayacaksa, ülkede barış olacaksa bu bağlamdaki sözlere kıymet veriyoruz. Terörün bitmesine biz tam destek vereceğiz. Bu iş Meclis'e bir aktör çağırmakla çözülmez, bu iş bütün partilerinin içinde olduğu bir masada konuşulmalı."

Haberin Devamı

BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Atatürk’ün kurduğu Meclis'in kürsüsünden, teröristbaşları ve yardakçıları değil, ancak Mustafa Kemal’in mirasçıları konuşabilir. Ahlak ve vicdanını yitirmiş bu iktidar ve onun akıl ve izanını yitirmiş ortağı ile sözde ana muhalefeti artık bizim için yok hükmündedir" dedi.

NE KONUŞTUĞUNU BİRLİKTE GÖRELİM

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Bahçeli'ye grup toplantısında cevap verdi. Hatimoğulları, "Bırakın, tecrit kalksın. Öcalan çıksın, konuşsun. Ne konuştuğunu hep birlikte görelim. Vakit geçirmeden acil bir biçimde bu konuda adım atılmalıdır. Onurlu bir barış ve demokratik cumhuriyetin inşası için DEM Parti olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.

 Bahçeliden ezber bozan öneri: Öcalan gelsin TBMMde konuşsun

1999'da yakalanan Abdullah Öcalan 25 yıldır İmralı Cezaevi'nde tutuluyor.

UMUT HAKKI NEDİR?

Umut hakkı, hapis cezasına mahkûm edilen bireylerin belirli süreler boyunca gösterdikleri iyi hal ve davranışları göz önünde bulundurularak, kanunla belirlenmiş şartlar dahilinde koşullu salıverilme olasılıklarının değerlendirilmesini kapsar. Umut hakkı, her mahkûm için geçerli değildir. Bu hak, özellikle belirli koşulları sağlayan mahkûmlar için geçerlidir.

Haberin Devamı