GündemBakan Bayraktar: Bugün netice alacağımızı umuyorum! 'Kayıp işçilerin 3'ü bir lokasyonda, 6'sı ayrı yerde'

Bakan Bayraktar: Bugün netice alacağımızı umuyorum! 'Kayıp işçilerin 3'ü bir lokasyonda, 6'sı ayrı yerde'

Paylaş
Bakan Bayraktar: Bugün netice alacağımızı umuyorum! 'Kayıp işçilerin 3'ü bir lokasyonda, 6'sı ayrı yerde'

Erzincan’ın İliç ilçesindeki bir maden ocağında 13 Şubat günü meydana gelen toprak kaymasında, toprak altında kalan 9 işçinin kimlikleri belli oldu. Olaya ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 8 kişi adliyeye sevk edildi. Olay yerinde basın mensuplarına açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Madencilerin 3'ünün farklı, 6'sının farklı lokasyonlarda olduğunu tespit ettik. Yaptığımız çalışmalarda belirlediğimiz lokasyonlar var. Sahada sürekli ölçümleri yapıyoruz." dedi.

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında 13 Şubat 2024 tarihinde, saat 14.30 sıralarında, toprak kayması meydana geldi ve milyonlarca metreküplük toprak geniş bir alanla yayıldı. Görüntüler, dağ görünümü veren bir yığma toprak kütlesinin nehir gibi aktığını gösterdi.

Haberin Devamı

Maden faciasının ardından yapılan sayımda 9 kişinin toprak altında olduğu belirlendi.

Toprak altında kalanları kurtarmak için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Bakan Bayraktar: Bugün netice alacağımızı umuyorum Kayıp işçilerin 3ü bir lokasyonda, 6sı ayrı yerde

KURTARMA ÇALIŞMALARI İÇİN ÖZEL CİHAZ

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü ile İstanbul Teknopark İstanbul Araştırma Merkezi’nden gelen uzman ekipler, AFAD, JAK, PAK, TSK ve sivil toplum kuruluşlarına bağlı arama-kurtarma ekipleri, 100 dönümlük alanda çalışma yürütüyor. Ekipler radar ve dronlar yardımıyla, işçilerin içerisinde bulunduğu düşünülen konteyner ve araçların yerini belirlemeye çalışıyor.

Teknopark İstanbul’da patlayıcı ve radar uzmanı Ahmet Zengin, yürütülen çalışmalara ilişkin Milliyet’e şunları söyledi: “Dünyada toprak altını gösterebilen en önemli teknolojilerden birini buraya getirdik. Toprağın 412 metre altını gösterebiliyor, canlı-cansız-metal gibi her şeyi tespit edebilir. Kısa sürede bir sonuç alacağımızı düşünüyorum.”

Haberin Devamı

KAYIP İŞÇİLERİN 3'Ü BİR LOKASYONDA, 6'SI AYRI YERDE

Erzincan İliç'te basın mensuplarına konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Bayraktar, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Yoğun bir şekilde arama kurtarma faaliyeti devam ediyor. Bütün zorluklara rağmen burada çok geniş kapsamlı bir faaliyet yürütüyoruz. Çok büyük bir heyelan. Yaklaşık 400 bin kamyonla taşıyabileceğimiz 9 kardeşimizi arıyoruz. Belirlediğimiz noktalara bugün daha yoğun bir şekilde gireceğiz. Ümit ediyorum bu çalışmalardan netice alırız. Buradaki işçi kardeşlerimizin aileleri ve yakınlarının beklentileri var ve biz de buna yanıt verebilmek için çalışıyoruz.

Madencilerin 3'ünün farklı, 6'sının farklı lokasyonlarda olduğunu tespit ettik. Yaptığımız çalışmalarda belirlediğimiz lokasyonlar var. Sahada sürekli ölçümleri yapıyoruz. Mevcut saha ve diğer yerlerde. Aynı zamanda dere yatağının ilerleyen kısmında numuneler alıp tespit yapıyoruz. Yapılan testlerin sonucunda halk sağlığını tehdit edici herhangi bir şey söz konusu değildir. 3. gün yeni bir faza geçiyoruz. Toprak yığınını kaldırma aşamasında planlamaya geçtik.

Haberin Devamı

ARALARINDA YABANCI YÖNETİCİNİN DA OLDUĞU 8 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Temel önceliğimiz bu kurtarma operasyonuna yoğunlaşmış bir şekilde devam etmek. Buradan ayrıldıktan sonra ailelerimizle birlikte olacağız, zaten onlarda burada takip ediyor. Soruşturma devam ediyor. Onların ifadesi 8 çalışanla alakalı yöneticiyle alakalı, içlerinde yabancı yönetici de olmak üzere şu anda adliyeye sevk edilmiş durumdalar. Önümüzdeki günlerde ilave soruşturma kapsamında arkadaşlar ifade verecek. Bu noktada eksik kusur varsa yargı tespit edip gereğini yapacaktır.

Biz de ilgili tüm kurumlarımızla teknik ve idari yönden soruşturmaya devam ediyoruz. Biz yine düzenli bir şekilde sizlere bütün açıklığıyla, konuları intikal ettirmeye devam edeceğiz. Bir nebze sabır bekliyoruz. AFAD'ın sahada yürüttüğü çalışmalar netice verecek.

ÇATLAK İDDİALARI

Bu yönde bize iletilen bir bilgi var. İşçilerin tahliye edildiği. Tekrar 9 arkadaşın kontrol için bölgeye döndükleri ve o esnada bu hadiseye yakalandıkları doğru.

Haberin Devamı

Burası özel bir işletme, %80'i Amerikalı bir şirkete ait. Tümüyle devlet olarak konuya vaziyet ediyoruz. Buradaki beklentimiz şeffaf bir şekilde çalışmalara katkı sunmasıydı. Üst düzey şirket yöneticileri burada. Şirket burada tümüyle bizimle, belirlediğimiz esaslarla çalışıyor.

Burada özellikle ailelerimiz beklenti içerisindeler. Burada söylediğimiz şeyin işlerin tam yerinin belirlendiği gibi bir durum olmasın. Belli yöntemlerle bu alanı dartmış durumdayız. O noktalara bakacağız. Alınan görüntülerde, 3 kardeşimiz madenin olduğu tarafta.

Soruşturma ve teknik çalışma bitmeden konuşmak doğru olmaz. Bu işin çok gizlenecek, üstü kapanacak bir tarafı yok, mümkün de değil. Burada çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Hiç bir endişeye mahal yok. Bütün sorunlar ortaya çıkacak. Önce kurtarma, beraberinde bu rehabilitasyon süreci.

Bakan Bayraktar: Bugün netice alacağımızı umuyorum Kayıp işçilerin 3ü bir lokasyonda, 6sı ayrı yerde

GÖZALTINA ALINAN 8 KİŞİ ARASINDA FİRMANIN KANADALI YÖNETİCİSİ DE BULUNUYOR

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı, gözaltına alınan 8 şüpheli arasında, firmanın Kanada uyruklu yetkilisinin de olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Bölgede keşif ve inceleme işlemlerinin yapılarak delillerin eksiksiz toplandığı kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Olay yeri ve çevresinden toprak ve su numuneleri alınmış, bu numuneler inceleme için yetkili kimya laboratuvarlarına gönderilmiştir. Olaydaki sorumlular ile kusur durumlarının tespiti açısından çevre, maden, jeoloji, kimya, inşaat, ziraat ve harita mühendisi ile iş sağlığı ve güvenliği uzmanından oluşan 8 kişilik bilirkişi heyeti görevlendirilerek olay yerinde gerekli incelemeler yapılmış, bilirkişilerin uzmanlık raporunu tamamlamaları beklenmektedir. Yürütülen soruşturma kapsamında elde edilen deliller neticesinde, ilk tespitlere göre olayın meydana gelmesinde kusuru bulunduğu değerlendirilen ilgili firmanın işveren vekili pozisyonunda bulunan Kanada uyruklu bir kişi de dahil olmak üzere toplam 8 kişi, 14 Şubat'ta gözaltına alınmıştır."

"HEYELAN TEHLİKESİ SÜRÜYOR"

Arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğü maden alanında bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son duruma ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bölgedeki heyelan tehlikesinin sürdüğünü belirten Bakan Bayraktar, heyelan alanında 400 bin kamyonluk toprak kütlesi bulunduğunu ifade etti.

Bakan Bayraktar: Bugün netice alacağımızı umuyorum Kayıp işçilerin 3ü bir lokasyonda, 6sı ayrı yerde

"İŞLETMECİ ŞİRKETTE ZAFİYET VAR"

“Kimlerin sorumluluğu varsa yargı önüne çıkacak” diyen Bakan Bayraktar, “İşletmeci şirketin yönetim düzeyinde zafiyet içinde olduğunu görüyoruz.” şeklinde konuştu. Bayraktar, yabancı işletmecinin yöneticilerinin henüz bölgeye gelmediğini söyledi.

Bakan Bayraktar, altın madeni tesisinin işletmecilik anlamında izinlerinde bir problem olmadığını söyledi. 

BAKAN IŞIKHAN: DEVLETİN TÜM KURUMLARI BÖLGEDE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise devletin tüm kurumlarının bölgede olduğunu belirterek, “Çalışmalar sürüyor. Öncelikli hedefimiz madencilerimize ulaşmak. Madenci ailelerimizin yanında olmak için bölgeye geldim.” diye konuştu. 

Bakan Bayraktar: Bugün netice alacağımızı umuyorum Kayıp işçilerin 3ü bir lokasyonda, 6sı ayrı yerde

AKADEMİSYENLERİN İNCELEMELERİ SÜRÜYOR: HEYELAN RİSKİ VAR, SİYANÜRÜN NE KADAR ETKİ ETTİĞİ İNCELENİYOR

Bölgede akademisyenlerin incelemeleri ise sürüyor.

Bölgede çok büyük bir kayma meydana geldiğini ifade eden İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Kumral, “800 metre uzunluğunda 30 metre derinliğinde 50 metre genişliğinde bir alan kaymış vaziyette. Hem Sabırlı Deresi’ne hem de arka tarafta daha önce üretim yapılmış ancak terkedilmiş olan maden sahasına da kaymış vaziyette.” diye konuştu.

Bölgede heyelan riskinin sürdüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Kumral, şunları söyledi:

“Bu riski de göze alarak bu çalışmaların bir an önce bitmemesi gerekiyor. Risk var olduğu için diğer konular siyanür, falan bu tür konular biraz daha ikinci plana atılmış vaziyette. Heyelanı da göz önüne aldığımız da AFAD çalışanlarını da düşünmemiz gerekiyor. Yani öyle bir kontrolle gitmesi gerekiyor ki işi yapalım derken başka bir önemli kötü sonuca sebebiyet vermemek için tedbirli davranmamız gerekiyor.”

Bölgedeki siyanürün çevreye ne kadar etki ettiğinin araştırıldığını söylen Kumral, “Kendilerinin ilk buldukları verilere göre şu anda düşük seviyede devam ediyor. Ama DSİ, siyanürün ortamdan uzaklaştırılması, akarsuya, yer altı suyuna ulaşmaması için kısa, orta ve uzun vadede almaya çalışıyor. Kısa vadede hemen atığın altında set oluşturdular. Hem kaymanın içinde bulunan sıvıların ortamdan uzaklaştırılması, orada birikecek ve oradan da iç havuzlara geri pompalıyorlar. Orta vadede madenin bütün etrafını oradaki suyu ortamdan uzaklaştıracak set kurmaya çalışıyorlar. Atığa gelebilecek olan suların temiz bir şekilde başka taraftan deşarjı söz konusu olacak bu da bizim için son derece önemli.” dedi.

İŞÇİLERDEN 5'İ KONTEYNER, 3'Ü ARAÇTA, 1'İ KAMYONDA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, felaketin yaşandığı bölgedeki çalışmalardaki son duruma ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bölgede 339’u arama kurtarma personeli olmak üzere bin 800 kişiyle çalışmaların sürdüğünü belirten Ali Yerlikaya, “Ayrıca 626 araç, 97 aydınlatma kulesi, 32 iş makinesi, 6 drone, 3 KBNR aracı, 5 metale duyarlı radar cihazı ile çalışmalar devam ediyor.” dedi.

Bakan Yerlikaya, yapılan değerlendirmelerde mahsur kalan işçilerden 5’inin bir konteyner, 3’ünün aynı bölgede araç içinde, 1 işçinin ise farklı bir bölgede kamyon içinde olduğunu söyledi.

Bakan Yerlikaya, çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi. 

BAKAN BAYRAKTAR’DAN SİYANÜR AÇIKLAMASI: ŞU ANDA ENDİŞE EDİLECEK BİR ŞEY YOK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Çöpler Madeni’nin 2004 yılından bu yana işletme ruhsatı olduğunu söyledi. Bayraktar, madendeki son denetimin 2023’ün Ağustos ayında yapıldığını belirtirken, yapılan son denetimde dünkü kazaya ilişkin bir tespit bulunmadığını açıkladı.

Siyanür tehlikesine ilişkin de konuşan Bakan Bayraktar, “Sürekli ölçümler yapılıyor. Şu anda endişe edilecek bir şey yok.” dedi. 

"ÇALIŞMALAR 10 BİLİM İNSANIYLA BİRLİKTE YÜRÜTÜLÜYOR"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da bölgede yürütülen çalışmalara ilişkin bir açıklama yaptı.

Siyanür tehlikesi nedeniyle ilk önlem olarak maden sahasında yaşanan toprak kaymasında akan malzemenin Fırat Nehri’ne ulaşmasının engellenmesi için Sabırlı Deresi’nin menfez kapaklarının kapatıldığı belirtilen açıklamada, “Bölgeden numuneler alınıp sürekli takip etmek üzere bakanlığımızdan 10 kişilik uzman ekiple birlikte 2 georadar, 1 multistation, 2 set izleme cihazlarının bulunduğu 2 mobil cihaz ve mobil laboratuvarın da yer aldığı ekipleri bölgeye ivedilikle sevk edilmiş olup ekiplerimiz titizlikle çalışmaya başlamış ve devam etmektedir.” denildi.

Bakanlık ayrıca, yağmur nedeniyle akış sularını toplamak için tedbir olarak sızdırmazlığı sağlanmış yüze suyu toplama havuzu oluşturulduğunu bildirdi.

Bölgedeki çalışmaların jeoloji, maden ve çevre alanında uzman 10 bilim insanıyla yürütüldüğü belirtildi.

Bölgede şu an için bir kirlilik tespit edilmediği vurgulandı.  

Erzincan İliç’te heyelan altında kalan işçilerin yerleri belirlendi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: İŞÇİLERİMİZE ULAŞINCAYA KADAR ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere gittiği Mısır’ın başkenti Kahire’de faciaya ilişkin açıklama yaptı.

“Erzincanlı kardeşlerime buradan geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, arama ve kurtarma çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiğini belirterek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ı bölgeye gönderdiğini söyledi.

Erdoğan, mahsur kalan işçiler bulunana kadar çalışmaların süreceğini söyledi.

Bakan Bayraktar: Bugün netice alacağımızı umuyorum Kayıp işçilerin 3ü bir lokasyonda, 6sı ayrı yerde

KAYIP 7 İŞÇİNİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Maden faciasında toprak altında kalan 9 işçiden 7’sinin isimleri belli oldu.
İşçilerin, Şaban Yılmaz, Kenan Öz, İbrahim Keklik, Adnan Keklik, Hüseyin Kaya, Ramazan Çimen ve Uğur Yıldız olduğu belirlendi. 

İŞÇİ YAKINLARI FELAKET BÖLGESİNDE

Kazanın hemen ardından toprak altında kaldığı tahmin edilen işçilerin aileleri de maden sahasına gelmeye başladı.

Onlardan biri de Uğur Yıldız'ın kayınvalidesi oldu.

İsmini açıklamak istemeyen Yıldız'ın kayınvalidesi, "1,5 senedir kızımla evliydi. Evdeydim, yakınlarımız toprak kayması olduğunu söyledi. Aradık, ulaşamadık. Telefonu kapalıydı. Çok üzgünüm. Yardımcı olun kurtarın. 8 senedir burada çalışıyor." diye konuştu. 

"KAYAN KÜTLENİN HACMİ 10 MİLYON METREKÜP"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kazanın ardından yaptığı ilk açıklamada, cevherin konumlandırıldığı yığın liç alanından yamaç üzerinde önce kayma ve sonra çok hızlı akma şeklinde bir kütle hareketi meydana geldiğini belirtti ve "Hareket yaklaşık 200 metre yüksekliğe sahip bir yamaç boyunca oldu. Kayan kütlenin toplam hacminin şimdilik hesaplarda 10 milyon metreküp olduğu, bu kütlenin de yaklaşık 800 metre kadar hareket ettiği ve hareket hızının ortalama saniyede 10 metre olduğu öngörülüyor." dedi. 

"827 PERSONEL GÖREV YAPIYOR"

Bölgede 827 personelin görev yaptığı bilgisini veren Yerlikaya, şunları kaydetti:

"562 araç, 5 drone, 2 kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer aracı yani KBRN dediğimiz araçlar. 5 metale duyarlı radar cihazı ve 5 kurtarma köpeğiyle birlikte arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Bununla birlikte uydu radar verilerinden sahadaki hareketlerin geçmişe yönelik davranışları inceleniyor ve yapılacak çalışmalarda olası riskli bölgeler belirleniyor. Ayrıca bölgede gece boyunca arama kurtarma çalışmalarını sürdürebilmek için 40 jeneratör ve 40 aydınlatma kulesi bulunuyor."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, VALİ AYDOĞDU'DAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre ise Vali Aydoğdu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kayıp kişilerin bulunması amacıyla başlatılan arama kurtarma çalışmalarının son durumunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devam eden arama kurtarma çalışmaları için tüm imkanların seferber edilmesini istedi. 

"AKAN MALZEMENİN FIRAT NEHRİ'NE ULAŞMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINDI"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan da toprak kayması sonucu akan malzemenin Fırat Nehri'ne ulaşmaması için tüm önlemlerin alındığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Toprak kayması sırasında akan malzemenin Fırat Nehri'ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi'nin Fırat Nehri'ne ulaştığı menfezin kapaklarını kapattırdık. Ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor, gelişmeleri hassasiyetle takip ediyoruz." 

"ŞARTLAR BİZDEN YANA DEĞİL"

Eski TBMM Başkanı ve Başbakanlardan Binali Yıldırım, olaydan sonra yaptığı ilk açıklamada şunları söylemişti:

"Açık maden sahasından yığma yapılan mahalin her iki tarafına doğru bir kayma var. Olay anından itibaren yapılan çalışmalar sonucunda büyük miktarda arkadaşların sahadan uzaklaştırıldığı ancak kaymanın olduğu istikamette hayli uzakta bulunan bir tarafta 8, diğer tarafta 1 çalışanımızın bu toprak hareketinden etkilendiği ve toprak altında kaldığı değerlendiriliyor. Sayı toplam 9 kişi, tespit bu yönde." diye konuştu. 

SİYANÜR İDDİALARI

Yıldırım, siyanür iddialarına ilişkin ise " Kayan yer açık kazının yapıldığı yerden çıkarılan ve madenin ayrıştıktan sonra yığılan toprak kayıyor. Bu toprakta olmadığı düşünülüyor ama 'ola ki zehirleyici bir madde olabilir' diye, binde bir ihtimal bile olsa arkadaşlar membranla tedbir alıyor." ifadelerini kullandı.

Toprak kaymasının meydana geldiği alanın büyüklüğünden bahseden Yıldırım, "Alan aşağı yukarı belli ama geniş bir alan. En az 300 dönümlük bir alan. Bir iki kepçeyle girilip alınacak bir şey değil." dedi. 

VALİ AYDOĞDU'DAN AÇIKLAMA

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, maden ocağında yaşanan toprak kaymasına ilişkin bölgede gazetecilere yaptığı ilk açıklama açıklamada, tüm ekiplerin olay yerinde olduğunu söyledi.

Doğru bilgiler için vatandaşların resmi kaynaklara itibar etmesini isteyen Aydoğdu, şöyle konuştu:

"Canla başla çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Bir eksik, kusur varsa devlet zaten bunun gereğini mutlaka yapar ama şu anda en önemli önceliğimiz toprak altında kalan vatandaşlarımıza bir an önce ulaşmak." 

"ŞU ANDA BİR SIZMA SÖZ KONUSU DEĞİL"

Vali Aydoğdu, ilerleyen zamanlarda yine açıklama yapacağını belirterek, "(Siyanür iddiaları) Şu anda bir sızma söz konusu değil. Olsa bunu size açıklarız. Fırat Nehri'ne sızma söz konusu değil. Toprak kayması oldu, yani bu toprak kayması dışında herhangi bir problem yok. Bütün ekipler geliyor, buradaki bütün kontrolleri yapacaklar." dedi.

FACİDAN YENİ GÖRÜNTÜLER

Öte yandan facianın meydana geldiği anlara ait yeni görüntüler ortaya çıktı.

Görüntülerde beyaz bir araç geçtiği sırada büyük bir toprak kütlesinin nehir gibi tepeden aşağıya doğru aktığı görüldü. 

İŞLETMECİ ŞİRKET AÇIKLAMA YAPTI

Toprak kaymasına ilişkin, madenin işletmecisi Anagold isimli şirket de bir açıklama yaptı.

“Anagold acil durum müdahale ekipleri ve AFAD birimlerine yapılan acil bilgilendirmeden hemen sonra, olayın meydana geldiği bölgede gerekli güvenlik önlemleri alınırken, tüm müdahaleler için hızlıca aksiyona geçildi.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, “Yaşanan bu elim olayın etkilerini en aza indirmek için gerekli tüm adımları atmaya devam ederken, olayın ivedilikle açığa kavuşturulması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz.” denildi. 

ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Toprak kaymasına ilişkin adli soruşturma da başlatıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla, 4 Cumhuriyet Savcısının olaya ilişkin görevlendirildiğini söyledi.

Bakan Tunç, "Erzincanlı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, göçük altında kalan madenci kardeşlerimizin sağ salim kurtarılmasını diliyorum." dedi. 

MÜFETTİŞLER GÖREVLENDİRİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, toprak kaymasına ilişkin 3 başmüfettiş ile 1 müfettişin görevlendirildiğini açıkladı.

Devletin tüm imkanlarının sahada olduğunu vurgulayan Bakan Işıkhan, “Maden işçilerimize, kıymetli ailelerine ve Erzincanlı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.