GündemBaşıboş köpekler sahiplendirilecek

Başıboş köpekler sahiplendirilecek

Paylaş
Başıboş köpekler sahiplendirilecek

Başıboş köpeklerle ilgili harekete geçiliyor. AK Parti, özellikle kent merkezlerinde artan başıboş köpeklerin saldırıları sonrası, kanun teklifi hazırlığını tamamladı. Kanun teklifinde, İngiltere’deki model örnek alındı. Sokaklardan toplanacak başıboş köpekler, belediyelerin barınaklarına götürülecek. Belediyeler, köpeklerin sahiplendirilmesi için internet sitelerinden ilan verecek. 30 gün içinde sahiplendirilemeyen hayvanlar ise uyutulacak.

Başıboş köpek saldırılarının son dönemde giderek artış göstermesi AK Parti’yi harekete geçirdi. Başıboş köpekler için çalışma yapan AK Parti, kanun teklifi hazırlığında sona geldi. AK Parti’nin başta köpekler olmak üzere sokak hayvanlarına yönelik hazırlığı kanun teklifi, İngiltere’de uygulanan modeli örnek alıyor. Sokaklardan toplanacak başıboş hayvanlar, belediyelerin barınaklarına yerleştirilecek. Belediyeler, hayvanların sahiplendirilmesi için fotoğraflarıyla birlikte kendi internet sitesine ilan verecek. 30 gün boyunca ilanı verilen hayvan sahiplendirilemezse, bu kez ikinci aşamaya geçilecek.

Haberin Devamı

ÇİP İLE TAKİP EDİLECEK

Hayvanlar, acısız şekilde iğne ile uyutulacak. Ardından diğer hayvanlar, barınağa getirilerek aynı süreç tekrarlanacak. Bu süreçte sahiplendirilen kedi ve köpeklere çip takılacak ve sahiplerinin sorumluluklarını yerine getirip getirmediği takip edilecek. Düzenlemenin henüz taslak halinde olduğunu belirten AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kanun teklifinin önümüzdeki ya da sonraki hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne geleceğini söyledi. Veterinerler ise dişi sokak hayvanlarının yüzde 70’inin kısa süre içinde kısırlaştırılmasının çözüm sağlayacağını söyledi.

HAYTAP TEKLİFE KARŞI

AK Parti’nin taslak halindeki kanun teklifini değerlendiren Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat, “Hayvanlar uyutulacak diyorsunuz bu öldürmektir. Agresif olanları tabii ki hayvan bakımevine alın, tedavi edin salmayın. Böyle bir teklif, Meclis’e gelirse bırakın hayvanseverleri birçok insanın, sokaktaki hayvanlara sahip çıkacağını düşünüyorum. Bilimsel yöntemlerle bu hayvanların popülasyonu düşürebiliriz” dedi.

Haberin Devamı