GündemBasketbol a milli takım baş antrenörü kimdir? Basketbol a milli takımının baş antrenörü Ergin Ataman’ın biyografisi

Basketbol a milli takım baş antrenörü kimdir? Basketbol a milli takımının baş antrenörü Ergin Ataman’ın biyografisi

Paylaş
Basketbol a milli takım baş antrenörü kimdir? Basketbol a milli takımının baş antrenörü Ergin Ataman’ın biyografisi

Milli takımın başındaki isim, büyük turnuvalarda başarı hedefliyor. Peki, Basketbol a milli takım baş antrenörü kimdir?

Basketbol a milli takım baş antrenörü kimdir? Sorusu merak ediliyor ve Basketbol a milli takımı maçlarının yanı sıra birçok farklı zamanda merak ediliyor. Milli takımın başına geçen tecrübeli isim, oyunculara getirdiği disiplin ve yenilikçi taktiklerle dikkat çekiyor. Peki, Basketbol a milli takım baş antrenörü kimdir?

Haberin Devamı

BASKETBOL A MİLLİ TAKIM BAŞ ANTRENÖRÜ KİMDİR?

Türkiye Basketbol A Milli Takımı'nın başantrenörü Ergin Ataman’dır.

ERGİN ATAMAN KİMDİR?

Ergin Ataman, 7 Ocak 1966 tarihinde İstanbul'da doğmuş, Türk basketbol antrenörü ve eski basketbolcudur. Şu anda A1 Ethnikis ve EuroLeague takımlarından Panathinaikos'un baş antrenörlüğünü yaparken, aynı zamanda Türkiye millî basketbol takımını çalıştırmaktadır.

Basketbol a milli takım baş antrenörü kimdir Basketbol a milli takımının baş antrenörü Ergin Ataman’ın biyografisi

Antrenörlük kariyerine 1992 yılında Efes Pilsen'de yardımcı antrenör olarak başlayan Ataman, 1996'da Koraç Kupası'nı kazanan ekipte yer aldı. Baş antrenör olarak ise Türk Telekom, Galatasaray, Beşiktaş ve Anadolu Efes gibi büyük kulüpleri çalıştırdı. 2021 ve 2022 yıllarında Anadolu Efes ile EuroLeague şampiyonu oldu. 2023'te Panathinaikos ile anlaşarak ilk sezonunda EuroLeague şampiyonluğu yaşadı.

Haberin Devamı