GündemBeyni soğutuldu hayata tutundu

Beyni soğutuldu hayata tutundu

Paylaş
Beyni soğutuldu hayata tutundu

İstanbul’da göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye giden Mehmet Göçer, muayene sırası beklerken kalp krizi geçirdi ve 30 dakika boyunca kalbi durdu. Beyninde ödem oluşan, kalp ve böbrek yetmezliği yaşayan Mehmet Göçer, entübe edildi. Hastanede beyin soğutma tedavisi uygulanan Göçer, mucizeyi gerçekleştirerek yaşam savaşını kazandı.

İstanbul’da yaşayan 23 yaşındaki Mehmet Göçer, 23 Temmuz’da göğüs ağrısı ve nefes darlığı hissetmeye başlayınca en yakınındaki hastaneye gitti. Doktor sırası beklerken kalp krizi geçiren Göçer’in kalbi durdu. Bilinci kapanan Göçer, 30 dakika boyunca yapılan kalp masajı ile hayata döndürülerek solunum cihazına bağlandı. Beykent Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilen Göçer’in kalbinin ana damarında tıkanıklık tespit edildi. Acil olarak anjiyo olan Mehmet Göçer’in kalbinin ana damarına stent takıldı.

Haberin Devamı

ALTI GÜNLÜK YAŞAM SAVAŞI

Uzun süre kalbi durduğu için beyin ödemi gelişen ve böbrek yetmezliği yaşamaya başlayan Mehmet Göçer’in vücudu özel bir cihaza bağlandı. Hipotermi tedavisi ile vücut ısısı 32 dereceye kadar düşürülen Mehmet Göçer’in beyni 72 saat boyunca soğutuldu. Ardından kademeli olarak vücudu ısıtılan Mehmet Göçer, uyandırıldı. Solunum cihazından ayrılan Göçer’in bilinci dördüncü günün sonunda açıldı. Tedavinin ardından Göçer’in karaciğer, böbrek ve beyin fonksiyonları normale döndü. Altıncı günün sonunda yoğun bakımdan çıkarılan Mehmet Göçer, mucizeyi gerçekleştirerek hayata tutunmayı başard