GündemBir gün köye bir öğretmen gelir...

Bir gün köye bir öğretmen gelir...

Paylaş
Bir gün köye bir öğretmen gelir...

Eren Oruç, 11 yıl önce Ağrı’nın Dağlıca köyüne öğretmen olarak atandı. Köydeki su sıkıntısını köylüleri harekete geçirip çözen Oruç, okulun bahçesinde organik tarım alanı oluşturdu. ‘Yetişmez’ denilen ne varsa öğrencileriyle yetiştirip, mahsulü paraya çevirdiler. Gelirle öğrencilerin ve okulun ihtiyaçları karşılandı.

Eren Oruç, 11 yıl önce Ağrı’nın Tutak ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki Dağlıca Köyü İlköğretim Okulu’nda öğretmenliğe başladı. Öğrencilerin kendisine olan sevgisi onu köyden gitmekten vazgeçirdi. Oruç, hem köy halkı hem de öğrenciler için kolları sıvadı. Su bulunmayan köyü, köylülerle beraber yaptıkları çalışmaların ardından suya kavuşturduktan sonra, okul bahçesindeki atıl alanı da organik tarım alanına çevirdi. Oruç, ‘bölgede yetişmez’ denilen sebze ve meyveleri öğrencileriyle beraber yetiştirmeye başladı.

Haberin Devamı

TURŞU YAPIP SATTILAR

Mahsul çok olunca bir bölümünü köye dağıtıp, kalanıyla turşu kurup sattılar. Elde edilen parayla önce ihtiyacı olan çocukların sonra da okulun eksiklikleri tamamlanmaya başlandı. Oruç, “Saat 14.30’ta ders bitiyor. Çocukların köyde yapabileceği pek bir şey yok. Her yer dağlık, taşlık. Burası hem vakit geçirmeleri hem de gelişimleri için çok önemli. Onların geleceğine de katkı sunmak istiyoruz. Mesela ileride kendi organik tarım alanını kurup, çilek, karpuz yetiştirebilirler. Kendi işlerini bu yönde kurabilirler” dedi.

 Bir gün köye bir öğretmen gelir...

Eren Oruç, öğrencileriyle arasındaki bağ nedeniyle köyden gitmekten vazgeçti. Çoçuklar tüm boş zamanlarını okul bahçesinde oluşturulan tarım alanında geçiriyor.

Haberin Devamı