GündemBiz döndük onlar ilerledi

Biz döndük onlar ilerledi

Paylaş
Biz döndük onlar ilerledi

Ağrı Dağı’na tırmanan dağcı grubunda Dilek Gökbudak ile Muhammed Halim Dalgın cumartesi günü kaybolmuş, arama çalışmasından acı haber gelmişti. Grupta yer alan Usseb Karahalil, “Göz gözü görmüyordu, rehberimiz ileri gitmenin riskli olduğunu ifade etti. Biz geri dönmeye karar verdik, onlar ilerledi” dedi.

20 Temmuz Cumartesi günü 5 bin 137 rakımlı Ağrı Dağı’na tırmanan grupta Dilek Gökbudak ile Muhammed Halim Dalgın, 5 bin 50 rakımda kaybolmuş, cenazeleri yerel rehber Barzani Ceylan tarafından bulunmuştu. Grupta yer alan Hollandalı akademisyen Usseb Karahalil (51), “18 Temmuz’da aralarında çocuklarım Siirin ve Milan’ın da bulunduğu grup olarak Ağrı Dağı’na çıkmaya başladık. 4 bin 900 rakımda Halim Bey ve Dilek Hanım gruptan ayrılıp ilerledi. Onlar çok hızlıydı, rehberimiz gruptan ayrılmamaları konusunda uyarmıştı” dedi.

Haberin Devamı

HAVA ÇOK KORKUNÇTU

5 bin rakıma ulaştıklarında olumsuz hava koşullarıyla karşılaştıklarını aktaran Karahalil şunları söyledi: “Dağda göz gözü görmüyordu. Rehberimiz hava şartlarının uygun olmadığını, daha ileri gitmenin riskli olduğunu ifade etti. Çocuklarımla geri dönmeye karar verdik. Onlar ise (Dilek Hanım, Halim Bey) ilerledi. Dağdan inerken ayak bileğim kırıldı. Onları aramaya giden rehber hava şartları kötüleştiği için geri döndü. Hava çok korkunçtu. Dilek Hanım ve Halim Bey’in kaybolduklarını öğrendik, bu haber bizi çok etkiledi, çok üzgünüm. Dilek Hanım’ın enerjisi gözümün önünden gitmiyor.”