GündemBM Genel Kurulu'nda 14'üncü konuşma

BM Genel Kurulu'nda 14'üncü konuşma

Paylaş
BM Genel Kurulu'nda 14'üncü konuşma

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 24 Eylül’de ABD’nin New York kentinde gerçekleşecek Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda konuşacak. Liderlere ve dünyaya seslenecek Erdoğan, ‘daha adil bir dünya düzeni’ ve ‘Gazze’ konusunda mesajlar verecek.

190 ÜLKEDEN KATILIM

Haberin Devamı

ABD’nin New York kentinde gerçekleşen Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul görüşmelerinin 79’uncusu 22 Eylül’de başlayacak. ‘Geleceğin Zirvesi’ oturumu ile açılacak görüşmelerde, ‘yüksek düzeyli hafta’ olarak bilinen ve liderlerin konuşmalarına ev sahipliği yapan oturum ise 24 Eylül’de start alacak. 190 ülkeden üst düzey katılımla gerçekleşecek BM 79. Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ilk gün, üçüncü konuşmacı olması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacağı konuşmayla 14’üncü kez BM Genel Kurulu’na hitap etmiş olacak.

O DÖNEM BAŞBAKANDI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuşmasında ana gündem maddesi İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları olacak. Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nun Gazze ve İsrail konusunda atması gereken adımlar, daha adil bir dünya düzeni tesis edilmesi için yapılması gerekenler, Rusya-Ukrayna savaşı, düzensiz göç, terörle mücadele konularını da gündeme getirebileceği belirtiliyor. Bugüne kadar 4’ü başbakanlığı döneminde olmak üzere 13 kez katıldığı BM Genel Kurulu’na ilk kez, 2005’teki 60’ıncı görüşmelerde hitap etti.

Haberin Devamı