GündemBOLU DAĞI TÜNELİ 4 EYLÜL: Bolu tüneli neden kapalı, açılacak, açıldı mı? Bolu Dağı tüneli neden kapalı?

BOLU DAĞI TÜNELİ 4 EYLÜL: Bolu tüneli neden kapalı, açılacak, açıldı mı? Bolu Dağı tüneli neden kapalı?

Paylaş
BOLU DAĞI TÜNELİ 4 EYLÜL: Bolu tüneli neden kapalı, açılacak, açıldı mı? Bolu Dağı tüneli neden kapalı?

Karayolu ulaşımı açısından oldukça büyük bir öneme sahip olan Bolu Dağı Tüneli, özellikle karayolunu tercih edenler tarafından sıkça kullanılıyor. Peki, Bolu Dağı Tüneli hangi tarihte, hangi gün tekrar hizmete girecek? Bolu tüneli neden kapalı, ne zaman, hangi tarihte açılacak? 4 Eylül son durum ne?

Bolu Dağı Tüneli'nin açılış tarihi, sürücüler başta olmak üzere birçok kişi tarafından merak ediliyor. Tüneli kullanmayı planlayan sürücüler ve karayolu yolculuğu yapanlar, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı Bolu Dağı Tüneli'nin durumu hakkında bilgi arıyor. Peki, Bolu tüneli neden kapalı? Bolu tüneli ne zaman, hangi tarihte açılacak, hangi tarihte açılacak? 4 Eylül son durum ne?

Haberin Devamı

BOLU DAĞI TÜNELİ NEDEN KAPALI?

Otoyolun Bolu Dağı Tüneli geçişinde, heyelan riskini önlemek amacıyla çeşitli çalışmalar başlatıldı. Tünelin 67 metre uzatılması ve viyadüklerde bakım onarım çalışmaları kapsamında, İstanbul yönü 31 Temmuz 2024 tarihinde trafiğe kapatıldı. Çalışmalar, tünelin güvenliğini artırmayı ve uzun vadeli kullanımını sağlamayı amaçlıyor.

BOLU DAĞI TÜNELİ KAPALI MI 4 EYLÜL?

Bolu Dağı Tüneli çalışmasının henüz sona ermemesi nedeniyle Bolu Dağı Tüneli henüz kullanıma açılmadı. Buna göre 4 Eylül tarihinde Bolu Tüneli kapalıdır.

BOLU DAĞI TÜNELİ NE ZAMAN AÇILACAK?

Bolu Dağı Tüneli’nin İstanbul yönünde yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından 19 Eylül 2024 tarihinde trafiğe yeniden açılması bekleniyor.

Bu süre boyunca yapılan çalışmaların, tünelin uzun vadeli kullanımını güvence altına alacağı ve bölgedeki ulaşımı daha güvenli hale getireceği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

BOLU DAĞI TÜNELİ KAÇ GÜN KAPALI KALACAK?

Bolu Dağı Tüneli’nin İstanbul yönünde yapılan bu çalışmaların yaklaşık 50 gün süreceği belirtiliyor.

Bu süre zarfında, tünel trafiğe kapalı olacak ve İstanbul istikametinde seyahat eden sürücüler Abant kavşağından D-100 kara yoluna yönlendirilecek.

19 Eylül 2024 tarihine kadar sürecek olan çalışmaların ardından tünelin tekrar açılması planlanıyor.