Gündem'Borç ödemeye yok müsrifliğe para çok'

'Borç ödemeye yok müsrifliğe para çok'

Paylaş
'Borç ödemeye yok müsrifliğe para çok'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Çukurova Havalimanı’nın açılışında muhalefeti yatırımları gölgelemeye çalışmakla suçladı. Olimpiyatlardaki İstanbul tanıtımını eleştiren Erdoğan, “SGK’ya borç ödemeye gelince kasada para yok, Paris’te müsrifliğe gelince para çok” dedi.

‘İKİ ŞEHRİN ORTASINDA’

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Mersin’in Tarsus ilçesi sınırları içinde yapımı tamamlanan, Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın açılış törenine katıldı. Erdoğan yaptığı konuşmada “Havalimanımızın Adana’mız ve Mersin’le birlikte 85 milyonun her bir ferdine hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Havalimanının Adana ve Mersin’in tam ortasında konumlandığını, 3 bin kişiye istihdam sağlayacağını ve bölgedeki ekonomik hayatın güçlenmesine yardımcı olacağını söyleyen Erdoğan, “Tarım ürünleri gecikmeksizin müşterilerine kolaylıkla ulaşabilecek” diye konuştu.

‘KAPATMA DİYE BİR ŞEY YOK’

Adana’daki Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılacağı iddiasına değinen Erdoğan, “Kapatma diye bir şey yok. Bu yalanı devam ettirmek ahlaksızlık. Ticari uçuşlarda Çukurova’yı, eğitim uçuşlarında Şakirpaşa’yı kullanacağız” dedi. Muhalefetin yatırımı gölgelemeye çalıştığını söyleyen Erdoğan, “Dikili tek ağacınız yok. Bunun adı siyasi hasetlik” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Paris Olimpiyatlarındaki İstanbul tanıtımına değinen Erdoğan, “SGK’ya borç ödemeye gelince kasada para yok, Paris’te müsrifliğe gelince para çok” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

9 MİLYON YOLCU KAPASİTESİ

Yıllık 9 milyon yolcu kapasiteli Çukurova Uluslararası Havalimanı 608 milyon 500 bin Euro maliyetle, yap işlet devret modeliyle hayata geçirildi. Havalimanının üst yapı tesislerinin kapalı alanı 214 bin 180 metrekare. 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 60 m genişliğinde bir ana pis bulunan havalimanında 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde yedek bir pist daha bulunuyor. Havalimanında iki taksi yolu, 279 bin m2 genişliğinde 48 uçak kapasiteli apron, 56 bin m2 genişliğinde 21 uçak kapasiteli genel havacılık apronu da mevcut.