GündemBöyle mi bitecekti?

Böyle mi bitecekti?

Paylaş
Böyle mi bitecekti?

Ağrı Dağı'na tırmanıp zirveye ulaşan dağcılar, dönüşte fırtına ve sise yakalandı. 4 bin 600 metreye indiklerinde ekipte bulunan Dilek Gökbulak ve Muhammed Halim Dalgın'ın kaybolduğu anlaşıldı. Dün sabah iki dağcının donmuş cesetleri bulundu. Onlardan geriye tırmanış sırasında çektirdikleri görüntüler kaldı.

Ağrı Dağı'na tırmanış, geçen perşembe 7 kişi ile heyecanlı ve neşeli şekilde başladı. Gruptaki Erkan Akbalık 3200 metrede rahatsızlanıp yola devam edemedi, Doğubeyazıt'a geri döndü. 6 kişi cumartesi sabahı 5 bin 137 metrelik zirveye ulaştı. Ancak hava bir anda bozdu. Kar fırtınası başladı, görüş mesafesi sıfıra, sıcaklık eksi 30 dereceye düştü. Dönüş yolunda bir dağcı ayağını kırdı, Dilek Gökbulak ve Muhammed Halim Dalgın siste kayboldu.

Haberin Devamı

YEREL REHBERLER BULDU

Yerel rehberlerden bir ekip ile Van AFAD'dan 10, Ağrı AFAD'dan 4 kişilik ekip, dağcıları aradı. Gece hava şartları sebebiyle aramaya ara veren ekip, dün sabah 07.30'da çalışmalara yeniden başladı. Ağrı Dağı'nın 'buzul platosu' olarak bilinen kuzey tarafına geçen yerli rehberler, iki dağcıyı donmuş halde buldu. Kuzey rotasında 4 bin 800 metre yükseklikte bulunan dağcıların cansız bedenlerinin indirilmesi için çalışma başlatıldı.

Böyle mi bitecekti

GEÇEN YIL DA DENEMiŞTi

Hayatını kaybeden dağcılardan Amerikan vatandaşı olan Muhammed Halim Dalgın'ın kendisine mezar olan Ağrı Dağı'nın ihtişamını dile getirdiği sosyal medya paylaşımları dikkat çekti. Halim Dalgın'ın dağdan inen arkadaşı Erkan Akbalık'ı önceki gün 11.39'da arayıp "Kaybolduk, donmak üzereyiz yardım gönderin" dediği ortaya çıktı. Dilek Gökbulak'ın ise geçen yıl Ağrı Dağı'na tırmanış için geldiği ancak zirveye ulaşamadan geri döndüğü öğrenildi.

Haberin Devamı